Acasă Local Dolj Stradă din zona centrală a Craiovei, fără canalizare şi asfalt

Stradă din zona centrală a Craiovei, fără canalizare şi asfalt

Strada Arţarului, fără canalizare

Craiova încă stă destul de slab la capitolul canalizare şi asfaltare, iar această situaţie este întâlnită chiar şi în zona centrală a oraşului. Cel mai bun exemplu în acest sens este strada Arţarului, paralelă cu Bulevardul 1 Mai. Aici nu există canalizare, iar strada este făcută praf, chiar dacă aceasta este încadrată în Zona A a oraşului.

Strada Arţarului din Craiova, aflată în Zona A a oraşului, adică cea mai scump impozitată, a prins anul 2022 fără canalizare. Oamenii care locuiesc aici sunt disperaţi, mai ales că în zilele ploioase strada se inundă complet. De circulat decent nici nu poate fi vorba, mai ales că cei de la Compania de Apă Oltenia au trecut pe strada Arţarului cu mai bine de o lună în urmă şi au trasat introducerea potenţială a canalizării.

Însă, de atunci nu au mai mişcat un deget, chiar dacă au făcut strada praf. „Cred că e unic în istoria unui oraş ca pe o stradă din Zona A, adică în buricul oraşului, să nu existe canalizare. Când a fost furtuna era apa până la genunchi pe stradă. Strada Dealul Spirei este în pantă şi toată apa de pe această stradă şi de pe Bulevardul 1 Mai se strânge aici. Au venit de la CAO, au trasat pe unde să bage canalizare, apoi au plecat şi aşa au lăsat aşa“, a spus un bărbat care locuieşte pe strada Arţarului.

Strada, o bătaie de joc de la un capăt la celălalt

Întreaga stradă arată groaznic şi este de ajuns o plimbare de la un capăt la celălalt ca să sesizezi cu câtă bătaie de joc a fost tratată de autorităţi această arteră a oraşului. Dacă vii dinspre strada Dealul Spirei, trotuarul de pe partea dreaptă este asfaltat, trotuarul de pe partea stângă nu. Acesta din urmă pare luat de vânt de pe o altă stradă şi adus aici.

Carosabilul arată ca după bombardament. S-au făcut săpături şi s-au lăsat în urmă gropi şi şanţuri. Iar canalizarea nu a mai ajuns pe această stradă. „În urmă cu doi ani ne-au spus cei de la CAO că strada e prinsă în programul pentru modernizare. De asemenea, că se va introduce canalizare, apoi se va asfalta. De atunci aşteptăm şi nu au făcut nimic. Strada se inundă mereu. Intră apa în subsolurile blocurilor, se distruge structura. În casele oamenilor intră apa mereu. Nu se poate să locuim în Zona A, să plătim taxe pentru zona centrală şi strada să arate în acest fel şi să nu aibă canalizare. În urmă cu doi ani au pus borduri şi atât. Uitaţi-vă cât de urât arată! Nu mai ştim cui să ne adresăm pentru a reuşi să schimbăm situaţia aceasta“, a spus un alt craiovean care locuieşte pe strada Arţarului.

CAO promite că se introduce canalizarea în curând

Compania de Apă Oltenia spune că, în sfârşit, problema canalizării se va rezolva în curând pe strada Arţarului. „Introducerea rețelei de canalizare pe Strada Arțarului din municipiul Craiova se va realiza cu fonduri europene, în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, aflat în derulare, mai exact în cadrul contractului DJ-CL-01 – Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Est a Municipiului Craiova.
Antreprenorul, respectiv ASOCIEREA SC DSE CONSULTING SRL – SC THERMAL PIPES SOLUTIONS SRL – SC UTALIM SA, a preluat amplasamentul, a decopertat strada și a efectuat mai multe sondaje în vederea identificării rețelelor de utilități – operațiuni absolut necesare înaintea demarării lucrărilor. De altfel, ca urmare a acestor sondaje, s-a schimbat soluția tehnică pentru execuția lucrării. În cel mai scurt timp constructorul urmează să înceapă lucrările“, au transmis reprezentanţii companiei.

Alte străzi uitate ale Craiovei

O altă stradă pe unde nu a ajuns civilizaţia, referindu-ne aici la condiţii decente oferite de autorităţi, este Măceşului, din spatele Autogării Sud, în cartierul Romaneşti. Aici nu a ajuns asfaltul deloc, iar pe stradă se circulă ca pe un drum off-road. Unde mai pui că strada este situată foarte aproape de sediul actual al primăriei, aflat la Centrul Multifuncţional. „Îţi trebuie 4×4 să intri pe strada Măceşului ,chiar lângă centrul „Multicultural“. Doar prin campanii promit că fac ceva şi după aceea nimic. Acum primăriţa dacă deschide geamul, vede strada plină de gropi şi pietre“, a spus un locuitor de pe această stradă.

Iar surprizele neplăcute din această zonă nu se opresc aici. Strada Măceşului se intersectează cu strada Emil Racoviţă, chiar în spatele Autogării Sud. Aceasta din urmă este o stradă asfaltată, dar după ce un bloc nou construit a fost racordat la utilităţi, a rămas în urmă dezastru. O bună bucată din asfalt a fost spartă, iar strada nu a mai fost adusă la starea iniţială. A rămas în urmă o gaură acoperită cu nisip, care nu are acelaşi nivel cu asfaltul.

Ce spune primăria

Am întrebat Primăria Craiova despre situaţia străzilor mai sus menţionate. Reprezentanţii municipalităţii promit că toate vor fi puse la punct. „Strada Măceșului este prinsă în proiectul Companiei de Apă Oltenia pentru reabilitare și extindere rețea de apă în municipiul Craiova și va fi asfaltată după finalizarea lucrărilor.
Pe strada Arțarului au început lucrările de canalizare efectuate de CAO și se va asfalta ulterior. Iar pe strada Emil Racoviță deja se lucrează, în acest moment, la reabilitarea conductei de apă, în cadrul aceluiași proiect al CAO, urmând a se asfalta și strada după finalizarea lucrărilor. Până acum, sunt asfaltate trotuarele“, au precizat aceştia.

Citeşte şi: Start la proiectarea complexului sportiv care va lua locul stadionului „Tineretului“

Exit mobile version