Acasă Local Gorj: 17 milioane de lei pentru renovarea podurilor de pe drumurile naționale

Gorj: 17 milioane de lei pentru renovarea podurilor de pe drumurile naționale

CNAIR a alocat suma de 17 milioane de lei pentru renovarea podurilor de pe drumurile naționale din județul Gorj
CNAIR a alocat suma de 17 milioane de lei pentru renovarea podurilor de pe drumurile naționale din județul Gorj

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat sumele necesare pentru renovarea podurilor de pe drumurile naționale din judeţul Gorj.

Este vorba de lucrări de reabilitare în valoare de peste 17 milioane de lei. Pentru intervenția periodică se va încheia un acord-cadru pentru o periooadă de 4 ani. Licitația este programată pe 24 august, obiectivul de investiţii fiind „Execuție lucrări de întreținere periodică poduri pentru 4 ani: Lot 3 SDN TG JIU“. 

„Având în vedere necesitatea menținerii viabilitații podurilor într-o stare corespunzătoare pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, sunt necesare lucrări de întreținere periodică a podurilor. Realizarea lucrărilor de întreţinere periodică se va efectua conform prevederilor «Normativului privind lucrările de întreţinere și reparare a drumurilor publice» și a reglementărilor tehnice în vigoare.

Lucrările se vor adapta la noile tehnologii și tipuri de elemente constructive ale lucrărilor de artă (ex: hidroizolații, dispozitive de acoperire a rosturilor de dilataţie, mortare speciale, etc). Prin lucrările de întreținere periodică ce vor fi executate în baza prezentului Acord Cadru NU se vor modifică: elementele geometrice în plan; lățimea podului; linia roșie; clasa de încărcare. Lucrările de întreținere periodică la poduri ce se vor executa sunt exceptate de la obligativitatea obținerii unei autorizații de construire”, se arată în anunţul de participare publicat în SEAP. 

Renovarea podurilor de pe drumurile naționale. Ce lucrări se pregătesc

Potrivit CNAIR, principalele lucrări în vederea întreținerii obiectivelor propuse sunt: înlocuirea completă a hidroizolației, pe toată lățimea căii (mp); înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație (ml); reparația suprafețelor din beton degradate (mp); protecția anticorozivă a suprafețelor din beton (infrastructura și suprastructura); întreținerea structurilor metalice; semnalizarea rutieră a punctului de lucru.

Vestea bună pentru județul Gorj este nu doar că vor fi renovate podurile vechi, dar luna viitoare va fi dat în folosință un pod nou. Este vorba de podul de la Lainici, din Defileul Jiului, care nu mai are instituită limită de tonaj, ca vechiul pod.

Exit mobile version