Acasă Local Se umple contul pentru „Craiova IntenCity”. Opera cere şi jurist cu experienţă

Se umple contul pentru „Craiova IntenCity”. Opera cere şi jurist cu experienţă

În contul Primăriei Craiova au intrat în aceste zile peste 10 milioane de lei, din care 8.266.000 de lei din taxe şi impozite. Opt milioane de lei din banii plătiţi de craioveni se duc direct în contul Operei Române Craiova, pentru organizarea și desfășurarea megafestivalului „Craiova IntenCity”, care va avea loc pe stadionul „Ion Oblemenco“, în perioada 26-28 august. Opera mai vrea şi servicii juridice de consultanţă, având în vedere contractele pe care le va încheia pentru derularea festivalului.

Se umple contul pentru „Craiova IntenCity”
Primăria trimite în contul Operei Române Craiova suma de 8 milioane de lei, pentru organizarea și desfășurarea megafestivalului „Craiova IntenCity”

Se umple contul pentru „Craiova IntenCity”. Consiliul Local Craiova se va întruni astăzi, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului, pe anul 2022.

În vistieria Craiovei au intrat 2.042.0000 de lei din sumele defalcate din TVA şi alţi 8.266.000 de lei din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni şi din alte surse. Cea mai mare sumă din încasările peste prevederea anuală provine din taxe speciale – 6.372.000 de lei, restul fiind din impozitul pe clădiri plătit de persoanele fizice – 611.000 lei, din impozitul şi taxa pe teren încasată de la persoane juridice – 222.000 de lei sau din alte impozite şi taxe de proprietate – 193.000 de lei. Primăria a mai înregistrat şi venituri din dividende în sumă de 612.000 lei. Banii s-au dispersat rapid.

Dacă cei 2.042.000 de lei au fost primiţi cu destinaţie strictă (plata cheltuielilor cu bunuri și servicii din învățământul preuniversitar de stat), cei 8.266.000 de lei, la care s-au adăugat alţi 485.000 de lei, au mers către instituţiile de cultură. Astfel, Filarmonica „Oltenia” a primit 416.000 lei pentru salariile aferente lunii iulie, iar Casa de cultură „Traian Demetrescu” suma de 335.000 lei pentru plata unei chirii de 10.000 de lei şi pentru diverse proiecte culturale (325.000 de lei). Grosul banilor va intra însă în contul Operei Române Craiova, pentru organizarea și desfășurarea megafestivalului „Craiova IntenCity”, care va avea loc pe stadionul „Ion Oblemenco“, în perioada 26-28 august. Opera va primi acum 8 milioane de lei, care se adaugă sumei de un milion de lei acordată la rectificarea din luna aprilie, tot pentru „Craiova IntenCity”.

Se umple contul pentru „Craiova IntenCity”. Opera Craiova se „blindează“ juridic

Asta nu e însă tot! Opera Română Craiova caută să se pună şi la adăpost în cazul în care va apărea vreun litigiu în urma festivalului de luna viitoare. Pentru că va avea de-a face cu tot felul de agenţii de impresariat din străinătate şi tot felul de contracte, instituţia se „blindează“ juridic. Opera cere aprobarea Consiliului Local pentru achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, în vederea organizării Festivalului IntenCity. Ar fi vorba de o sumă cuprinsă între 15.000 de lei şi 20.000 de lei, bani din bugetul propriu pe care instituţia este dispusă să-i cheltuie în orice eventualitate.

Potrivit referatului de aprobare a achiziţiei, organizarea festivalului ar presupune o activitate de consultanţă complexă cu instituţiile bancare şi parteneri, iar persoana angajată pe postul de consilier juridic nu are experienţă juridică bancară internaţională. Opera Română Craiova vrea servicii de consultanţă juridică atât în domeniul legislaţiei bancare, cât şi în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor şi mijloacelor bancare de plată şi cere ca firma respectivă să asigure şi analiza legislaţiei europene, „date fiind raporturile juridice care se vor naşte pentru asigurarea participării artiştilor la festivalul «Craiova IntenCity»“.

Exit mobile version