Acasă Actualitate Primarul din Motru, anchetat pentru delapidare

Primarul din Motru, anchetat pentru delapidare

Primarul din Motru, Cosmin Morega, este vizat într-un dosar de delapidare instrumentat de polițiștii și procurorii din municipiu.

Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus recent în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Motru și comuna Padeș, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Este vorba de casa din Motru a edilului Cosmin Morega, respectiv o a doua locuință construită de către primar în comuna Padeș. Cercetările care vizează comiterea infracțiunii de delapidare sunt continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Cosmin Morega, primarul din Motru, a declarat că este vorba de o autosesizare a oamenilor legii cu privire la lucruri care s-au întâmplat anul trecut.

Angajații Primăriei Motru, la cosit pe terenul soției

Cosmin Morega a precizat că infracțiunea de delapidare este pusă pe seama a doua fapte. Este vorba de cosirea fânului de pe un teren care ar fi fost cumpărat de soția acestuia, precum și intervenția a doi electricieni de la Direcția Publică Motru la o garsonieră care aparține mamei primarului Cosmin Morega.

„Eu nu am niciun fel de probleme, dar nu pot să înțeleg cum s-au sesizat abia acum, dacă faptele au avut loc anul trecut. Este vorba de o echipă de angajați care au fost puși să cosească în anumite zone. Acolo era și un teren al soției, câteva sute de metri pătrați. Eu nu i-am trimis să cosească acolo. Nu știu cine le-a indicat să igienizeze și zona cu terenul acela. Al doilea element vizat este că am trimis eu doi electricieni de la primărie la garsoniera mamei să repare un cablu care făcea scurtcircuit. Este adevărat că am vorbit cu doi angajați de la Direcția Publică Motru ca după program să meargă să verifice cablurile din zona contorului. Eu nu am putut să mă ocup. Risca să izbucnească un incendiu, să ia foc acolo în bloc. Le-am spus să rezolve problema după program, contra cost. La percheziții polițiștii au stat câteva ore. Au tot căutat documente, să vadă dacă sunt documente de la Direcția Publică acasă. Au căutat și materiale de construcție.”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Exit mobile version