Acasă Actualitate Craioveanca de 10 la Evaluarea Naţională, după contestaţii

Craioveanca de 10 la Evaluarea Naţională, după contestaţii

Alexia Maria Holdiş, eleva din Craiova care a obţinut 10 la Evaluarea Naţională după contestaţii
Alexia Maria Holdiş, eleva din Craiova care a obţinut 10 la Evaluarea Naţională după contestaţii

În urma soluţionării contestaţiilor la Evaluarea Naţională, în Dolj încă o elevă a obţinut media 10. Este vorba de Alexia Maria Holdiş, elevă la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, unitate şcolară unde a mai fost înregistrată încă o medie de 10 după afişarea rezultatelor iniţiale. Practic, după contestaţii Doljul are cinci medii de 10 la Evaluarea Naţională.

Eleva, care a obţinut media 10 după contestaţii, a fost doar la 10 de sutimi distanţă de acest rezultat. Practic, eleva Alexia Maria Holdiş a obţinut nota zece la limba şi literatura română şi 9,90 la matematică. Directorul şcolii spune că după contestaţii Alexiei i s-a făcut dreptate.


„Este o elevă optimistă, veselă şi foarte serioasă. Ştiu de la profesorul ei de matematică că în ultimul an şcolar, ca să se pregătească pentru examenul la matematică a rezolvat 150 de teste. Plus ce a lucrat la română. Cred că este o cale importantă pentru reuşită. Lucrând atât de mult este clar că e un copil care are siguranţă în ceea ce a făcut şi un nivel mare de cunoştinţe. Faptul că a obţinut 10 după contestaţii la matematică arată că i s-a făcut dreptate. Pentru mine este un copil foarte frumos ca personalitate”, a spus Doru Tudorache, directorul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” din Craiova.

„M-am simţit eliberată”

Alexia spune că a depus contestaţie la matematică după ce s-a consultat cu profesorul de la clasă dar şi cu părinţii, iar rezultatul final i-a adus bucurie, pentru că a obţinut nota pe care a considerat că o merita. „Am văzut că am obţinut 9,90 la matematică. Am fost sigură pe mine că am pus pe lucrare toate rezultatele corecte. M-am consultat şi cu profesorul meu de la clasă şi cu părinţii mei dacă să depun contestaţie. Am fost un pic în dubiu, de teamă să nu îmi scadă nota, dar până la urmă am zis să fac şi acest pas pentru că ştiam ce am făcut la examen. Când am văzut rezultatul final m-am simţit eliberată pentru că am primit nota pe care o meritam „, a spus eleva de 10.

A lucrat mai multe culegeri de teste

În spatele acestui rezultat stă foarte multă muncă. Alexia spune că la matematică a lucrat mai multe culegeri dar şi testele de antrenament publicate de Ministerul Educaţiei . A lucrat astfel şi probleme asemănătoare cu cele de la examen şi asta a ajutat-o chiar să predea lucrarea mai devreme.


„Mi s-a părut uşor la Evaluarea Naţională. La proba de limba română a fost chiar foarte uşor şi am şi luat 10. Şi la matematică mi s-a părut foarte simplu, pentru că am lucrat foarte mult. Am lucrat testele de antrenament din 2021, dar şi pe cele din 2022, plus patru culegeri. Problemele de la examenul de matematică chiar le-am întâlnit în testele de antrenament. Astfel că la examen am reuşit să termin lucrarea foarte repede, cred că într-o oră şi jumătate”, a mai spus Alexia Holdiş .

A început pregătirea încă din vacanţa de vară


Eleva de 10 de la Evaluarea Naţională a dezvăluit că a început să se antreneze pentru examen încă din vacanţa de vară de anul trecut, făcând teste de matematică.
„Eu am învăţat continuu. Nu am lăsat totul pe ultima sută de metri. Pregătirea pentru examen am început-o încă din vacanţa de vară de anul trecut, cu teste la matematică. După ce am început şcoala am început pregătirea şi la limba română. Am învăţat dar am avut şi momente de relaxare. Ca să mă relaxez, fie reciteam ce învăţasem, fie ascultam muzică, fie ieşeam la plimbare. Nu am ajuns într-un punct critic în care să spun că nu mai pot, pentru că nu am exagerat cu lucratul. Am căutat mereu să îmbin utilul cu plăcutul. Şi am avut şi un scop: să termin cu media 10”, a spus Alexia.

Ce liceu va alege


Pentru perioada liceului, Alexia va alege să continue studiile la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova.


„Voi opta pentru clasa de Ştiinţe ale naturii-bilingv germană de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Am aflat că este o secţie foarte bună, cu un nivel de pregătire foarte ridicat al elevilor şi cu profesori foarte buni şi de aceea am decis să continui pregătirea acolo. Nu am încă planuri foarte clare în ceea ce priveşte cariera, este un viitor îndepărtat pentru mine. M-am gândit însă că Medicina ar putea să fie un domeniu în care să lucrez, dar mă gândesc că aş putea face carieră şi în învăţământ”, a mai spus Alexia. Până va începe cursurile liceale, Alexia îşi doreşte ca în această vacanţă de vară să se relexaze, să meargă în tabără şi să îşi petreacă timpul cu prietenii.

Exit mobile version