Acasă Local Dolj Strada Gheorghe Donici din Craiova, o zonă în care nu a ajuns...

Strada Gheorghe Donici din Craiova, o zonă în care nu a ajuns niciun strop de asfalt

Strada Gheorghe Donici şi aleile adiacente nu au văzut asfaltul

Strada Gheorghe Donici, aflată în apropierea Spitalului de Urgenţă Craiova, este încă una dintre petele negre de pe obrazul oraşului. Strada nu a văzut niciodată asfaltul, nu are trotuare şi starea în care se află nu face deloc cinste unui oraş din anul 2022.

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a trimis o sesizare legată de strada pe care locuieşte. Este vorba despre strada Gheorghe Donici, despre care spune că aşteaptă asfaltarea de zeci de ani de, însă primăria a trecut-o mereu cu vederea. „Locuiesc pe una din străzile Craiovei, mai exact pe strada Gheorghe Donici, pe una din aleile acestei străzi pe care de 30 ani nu s-a făcut aproape nimic. De ce zic aproape? Pentru că ultima reparație a fost acum 1 an, când au încărcat străzile de pământ, cu piatra şi cu nisip….„mare fericire“. O bătaie de joc! În faţa celui mai mare spital din ţară, o stradă pe care toţi promit că o să o facă, dar cu pretextul că trebuie schimbată canalizarea. Praful ca la el acasă, aglomeratie, o stradă care nu are trotuare şi toată lumea merge ca pe maidan. Maşinile sunt trase pe stânga sau pe dreapta şi oamenii sunt nevoiți să meargă pe mijlocul străzii. Regia de Apă doarme. E greu de schimbat o canalizare. E prea mult pentru secolul acesta!“, a spus bărbatul din Craiova.

Trotuarele de pe strada Gheorghe Donici

„Copiii nu se pot plimba cu bicicleta sau cu rolele“

Într-adevăr, strada principală Gheorghe Donici arată destul de rău. Trotuare nu există, buruienile sunt la ele acasă, iar pe ambele părţi ale străzii sunt parcate maşini. Oamenii merg direct pe mijlocul străzii, iar şoferii trebuie să micşoreze viteza cât mai mult cu putinţă pentru că altfel îşi fac maşinile praf. Şi mai grea este situaţia pentru oamenii care locuiesc pe aleile adiacente, care nu au nici măcar piatră de râu. „E foarte grea situaţia, în special pentru copii. Ei nu se pot plimba nici măcar cu bicicleta sau cu rolele. Nu avem ce să le facem, se plimbă pe alee, prin curte. Nici loc de joacă nu avem în zona aceasta, măcar îi duceam acolo. Strada arată groaznic şi primăria ne păcăleşte mereu că se va asfalta. Ţin minte că la un moment dat au înlăturat piatra şi am crezut că asfaltează. În schimb, după scurt timp au pus-o înapoi. Au spus că aşteaptă să se refacă sistemul de canalizare. Am ajuns în anul 2022 şi noi tot fără asfalt pe stradă suntem“, a spus o femeie care locuieşte pe una dintre aleile adiacente.

A pus pavele pe jumătate de stradă

Un craiovean care locuieşte pe strada Gheorghe Donici a găsit şi o soluţie pentru a-şi face condiţii mai bune în faţa porţii şi pe o porţiune destul de mare din stradă. Acesta a placat jumătate din lăţimea străzii şi câţiva metri din lungimea acesteia, dar şi zona de trotuar, cu pavele. Atunci când ajunge acasă, parchează maşina pe aceste pavele. Cel mai probabil, acesta nu a ma suportat condiţiile în care se circulă pe stradă, aşa că a „aranjat“ zona cum a considerat de cuviinţă. „A pus omul pavele, că nu putea nici să îşi parcheze maşinile. Are bani, a cumpărat pavele şi a pus pe stradă, cât ţine proprietatea lui. Are maşini scumpe şi, probabil, a vrut să le poată parca mai bine“, a spus o femeie.

Jumătate din lăţimea străzii, acoperită cu pavele

Primăria Craiova spune că aleile adiacente străzii Gheorghe Donici vor fi asfaltate. „În acest moment, avem autorizație de asfaltare pentru aleile secundare Gheorghe Donici (1,2,3,4,5). Lucrările urmează să fie demarate după ce Compania de Apă Oltenia va finaliza procedura de reabilitare și extindere a canalizării menajere, lucrări finanțate din fonduri europene“, au transmis reprezentanţii municipalităţii.
Însă, nici pentru aceste alei nu se cunoaşte o dată exactă la care vor începe lucrările. Până atunci, singura zonă pe care se poate circula bine sunt cei câţiva metri pătraţi de pavele.

Citeşte şi: Mesajul dureros al femeii căreia i-a murit mama la SCJU Craiova către managerul instituţiei

Exit mobile version