Acasă Local Se schimbă tartanul din Grădina Botanică

Se schimbă tartanul din Grădina Botanică

Se schimbă tartanul din Grădina Botanică
Pista de alergare acoperită cu tartan din Grădina Botanică a fost amenajată în septembrie 2016, iar între timp s-a deteriorat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Tartanul turnat în urmă cu aproape şase ani pe una dintre aleile din Grădina Botanică va fi schimbat. Pista de alergare amenajată în septembrie 2016 s-a deteriorat din cauza utilizării intensive şi a factorilor de mediu, susţine Primăria Craiova. De aici şi decizia de înlocuire a tartanului respectiv.

Autorităţile locale au demarat, ieri, procedura de achiziţie a unei pardoseli sportive de exterior pentru Grădina Botanică, valoarea estimată a contractului, care cuprinde şi partea de montaj, fiind de 485.522 de lei (fără TVA). Pista de alergare acoperită cu tartan a fost destinată în special atleţilor, dar ea a fost folosită de toţi cei care doreau să facă mişcare şi nu numai.

Primăria cere mai întâi curăţirea vechii pardoseli, cu recuperarea materialului (consideră că anumite porţiuni ar mai putea fi refolosite), restul materialului urmând să ajungă la un depozit de deşeuri autorizat, pe cheltuiala contractantului. De altfel, firma care va furniza tartanul se va ocupa de absolut totul: curăţirea aleii de vechiul material, pregătirea ei pentru turnarea noii pardoseli tip tartan şi turnarea propriu-zisă. Turnarea pardoselii sportive se va realiza pe aceeaşi aleea asfaltată din Grădina Botanică.

Se schimbă tartanul din Grădina Botanică. Ofertele sunt aşteptate până la 30 iunie

Potrivit caietului de sarcini, tartanul se va aplica pe toată suprafaţa aleii, respectând lăţimile existente (suprafaţă totală de 1.248 mp). Pardoseala sportivă tip tartan trebuie să fie recomandată pentru pistele de atletism şi să aibă culoarea roşu. Perioada de garanţie acordată tartanului va fi de 24 de luni şi va curge de la data semnării procesului-verbal de recepţie sau, dacă este cazul, de la remedierea obiecţiunilor constatate prin procesul-verbal de recepţie.

În perioada de garanţie, contractantul are obligaţia ca în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la primirea notificării să remedieze toate viciile, precum şi alte defecte a căror cauză este nerespectarea clauzelor contractuale, fără costuri pentru primărie. Ofertele sunt aşteptate până la data de 30 iunie, criteriul de atribuire a contractului fiind „preţul cel mai scăzut“.

Exit mobile version