Acasă Local Liceul Tehnologic „Beethoven” va fi reabilitat cu fonduri din PNRR

Liceul Tehnologic „Beethoven” va fi reabilitat cu fonduri din PNRR

Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova va fi reabilitat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova va fi reabilitat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba de clădirea publică în care se află sediul Liceului „Beethoven” şi al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj.

„În cadrul unei ședințe de plen extraordinare, am supus votului consilierilor județeni propunerea de depunere a proiectului de reabilitare, modernizare și dotare a clădirii în care funcționează cele două instituții din subordinea Consiliului Județean Dolj.

Fondurile necesare pentru această lucrare depășesc 3,2 milioane de euro și vor fi utilizate pentru reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie, instalarea sau modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice și recompartimentări“, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Finanțare pentru Liceul Tehnologic „Beethoven”, al treilea proiect depus în cadrul PNRR

Proiectul depus de CJ Dolj este al treilea din ultima lună, în cadrul primului apel de finanțări nerambursabile pentru componenta „Valul renovării“, ce vizează eficiență energetică și reziliență în clădiri publice prin renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova va fi reabilitat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Primele două proiecte, pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia, de pe strada Corneliu Coposu, din Craiova, și pentru modernizarea clădirii Poliției Orașului Segarcea, au fost depuse în prima zi a lunii mai. În total, valoarea fondurilor vizate pentru reabilitarea energetică a clădirilor publice din proprietatea Consiliului Județean Dolj se ridică la aproape 10 milioane de euro.

Următorul proiect va fi depus în luna august, la următorul apel de finanțare prin PNRR, pentru reabilitarea și modernizarea clădirii în care funcționează Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”, a mai anunțat CJ Dolj.

Exit mobile version