Acasă Local Dolj Primăria Craiova cumpără peste 143 de km de garduri

Primăria Craiova cumpără peste 143 de km de garduri

Primăria Craiova achiziţionează gard bordurat şi ornamental

Primăria Craiova cumpără peste 50 de mii de lacre de gard bordurat şi ornamental, în total 143.616 de metri, ca să protejeze spaţiile verzi ale oraşului. Administraţia craioveană este dispusă să dea peste 12 milioane de lei ca să aibă asigurată livrarea de gărduleţ bordurat şi ornamental pe o perioadă de patru ani.

Primăria Craiova cumpără 143 de km de gard bordurat şi gard ornamental pentru împrejmuirea spaţiilor verzi din oraş. Administraţia locală face licitaţie pentru achiziţionarea a două loturi de gard, unul bordurat şi altul ornamental. Pentru aceasta, primăria va încheia cu furnizorul un acord-cadru pe o perioadă de patru ani. Valoarea totală a contractului care va fi împărţit în două loturi este de cel mult 12.887.520 de lei fără TVA. Valoarea estimată fără TVA a primului lot este de minim 3.919.920 de lei şi un maxim de 7.839.840 de lei pentru gardul bordurat. Cel de-al doilea lot are o valoare de cel mult 5.047.680 de lei.

Primul contract, gard bordurat

Gărduleţ
Gărduleţ

Se achiziţionează gard bordurat pentru împrejmuirea zonelor verzi (lacre și stâlpi metalici). Cantitatea maximă de lacre de gard bordurat, precum cel care împrejmuieşte grădinile blocurilor, va fi de 48.000 de bucăţi şi tot atâţia stâlpi. Cantitatea minimă va fi de 24.000 de bucăţi. Fiecare bucată măsoară 2,5 metri. Un calcul simplu arată că primăria va achiziţiona 120.000 de metri de gard bordurat. Contractul la rândul lui poate fi împărţit în mai multe contracte subsecvente, iar cantităţile împărţite. „Contractele subsecvente vor fi încheiate în funcție de necesitățile efective ale autorităţii contractante. Nu se vor atribui contracte subsecvente de tipuri sau natura diferite unele faţă de altele. Cantităţile minime și maxime menționate reprezintă estimări ale cantităților care ar putea fi solicitate pe întreaga durată a acordului-cadru, acestea putând fi mai mici, egale sau mai mari față de cele estimate, în funcție de necesitățile autoritații contractante”, se arată în Caietul de sarcini.

Gard ornamental

Primăria Craiova achiziţionează gard bordurat şi ornamental

Prin procedura de achiziţie lansată săptămâna trecută, primăria cumpără şi gard ornamental. Acesta este necesar „pentru împrejmuire zone verzi, achiziție ce joacă un rol semnificativ pentru protejarea zonelor verzi, oferind în acelaşi timp o notă aparte în arhitectura urbanistică locală, dominată de blocuri sau construcţii din beton”, se arată în documentaţie. Cantitatea este mai mică în acest al doilea lot, de doar 9.600 de bucăţi, cantitatea maximă şi 4.800 de bucăţi, cantitatea minimă. Fiecare lacră de gard ornamental măsoară 2,46 metri plus stâlpii de susţinere. În total vor fi 23.616 metri de gard ornamental. Şi în cazul acestui lot, cantităţile pot fi împărţite în mai multe contracte.
Gardul ornamental cât şi cel bordurat trebui adus la RAADPFL Craiova, Regia din cadrul primăriei care se ocupă de administrarea domeniului public și fondului locativ.
Procedura de achiziţie publică a fost lansată de primărie pe 12 mai, deschiderea ofertelor fiind programată la 15 .06.2022.

Primăria Craiova a cumpără anul trecut garduri de 600.000 de euro

Gard bordurat

Anul trecut Primăria Craiova a cheltuit pe garduri bordurate şi ornamentale 2.420.650 de lei, fără TVA, adică aproape 600.000 de euro cu TVA. Este vorba de gard bordurat şi ornamental pentru împrejmuirea spaţiilor verzi şi gard pentru împrejmuirea locurilor de joacă.

Exit mobile version