Acasă Local CJ Gorj acordă finanțări nerambursabile pentru susținerea unor activități sociale, de mediu...

CJ Gorj acordă finanțări nerambursabile pentru susținerea unor activități sociale, de mediu sau sportive

CJ Gorj acordă fiananțări nerambursabile
CJ Gorj acordă fiananțări nerambursabile

Județului Gorj alocate pentru activități nonprofit de interes general suma de 250.000 de lei.

Pentru accesarea de fonduri, Consiliul Județean Gorj va adopta în ședința de săptămâna aceasta „Ghidul solicitantului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Județului Gorj alocate pentru activități nonprofit de interes general, pentru perioada 2022-2025”.

Președintele Consiliului Județean Gorj va numi prin dispoziție Comisia de evaluare a proiectelor care vor beneficia de finanțare nerambursabilă de la bugetul Județului Gorj în anul bugetar 2022.

Consiliile județene pot avea calitatea de autorități finanțatoare pentru activități de interes public județean. Consiliul Județean Gorj poate acorda finanțări nerambursabile din fondurile publice proprii, pe bază de contracte de finanțare, urmare a participării la procedurile de selecție publică de proiecte de interes general, solicitanților persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial – asociații ori fundații constituite conform legii, sau culte religioase recunoscute conform legii, cu sediul în județul Gorj, care desfășoară activități nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public.

Buget de 250.000 de lei

Prin Hotărârea 14 din 2022 privind aprobarea bugetului propriu general al Județului Gorj pe anul 2022 a fost prevăzută suma de 250.000 lei pentru activități nonprofit de interes general (domeniile: Tineret, Protecția Mediului, Sport, Turism, Educație civică și antreprenorială).

Din necesitatea susținerii unor inițiative relevante pentru dezvoltarea comunității locale, anual, Județul Gorj alocă fonduri publice pentru finanțarea activităților nonprofit de interes general.

În acest sens, a fost elaborat Ghidul solicitantului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Județului Gorj alocate pentru activități nonprofit de interes general.

„Finanțările nerambursabile nu se acordă pentru activități generatoare de profit şi nici pentru activități din domeniile reglementate de Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările ulterioare. De asemenea, nu se acordă finanțări nerambursabile pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului, cu excepția cazului în care aceasta reprezintă o componentă indispensabilă proiectului. Caracterul indispensabil va fi temeinic justificat de către solicitant printr-o anexă separată la proiect, urmând a fi analizat de către comisia de evaluare constituită în acest scop”, conform CJ Gorj. Valoarea maximă ce poate fi alocată unui proiect este de maximum 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de: 10.000-30.000 de lei pentru sport, respectiv 5.000-10.000 de lei pentru celalalte tipuri de activități.

Exit mobile version