Acasă Local Elevii din Dolj, vizite gratuite la muzeele din Craiova

Elevii din Dolj, vizite gratuite la muzeele din Craiova

Elevii din Dolj, vizite gratuite la muzeele din Craiova
Consiliul Judeţean Dolj a lansat proiectul ,,EU la muzEU”, prin care elevii din clasele a VI-a și a VII-a de la toate şcolile din judeţ vor beneficia de un program de vizite tematice la instituțiile muzeale din subordinea CJ

Elevii din clasele a VI-a și a VII-a de la toate şcolile din Dolj vor beneficia, din luna mai, de un program de vizite tematice gratuite la instituțiile muzeale din Craiova aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ).

Proiectul, denumit ,,EU la muzEU”, va fi supus spre aprobare în şedinţa ordinară de astăzi a CJ Dolj, în care se va vota şi suma alocată acestei iniţiative. 400.000 de lei din bugetul propriu al judeţului vor fi alocaţi pentru acest proiect, care are ca scop promovarea valorilor culturale din Dolj în rândul elevilor din județ. De asemenea, proiectul va contribui şi la dezvoltarea personală a elevilor, prin cunoașterea valorilor locale și stimularea interesului pentru propriul viitor, după cum se menţionează în hotărârea consiliului judeţean.

Elevii din Dolj, din clasele a VI-a și a VII-a, vor putea vizita atât Muzeul de Artă, cât şi cele trei secții ale Muzeului Olteniei: Istorie-Arheologie, Științele Naturii și Etnografie. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, 10.400 de copii din judeţ vor fi angrenaţi în acest proiect, iar cei din afara Craiovei vor beneficia şi de o masă, la Restaurantul „Flora“.

„Prin programul «EU la muzEU», elevii vor fi invitați de Consiliul Județean să petreacă o zi la muzeele din Craiova, iar noi vom asigura accesul gratuit la aceste instituții și o broșură cu informațiile necesare. Pentru școlarii care vin din afara municipiului vom oferi, tot în mod gratuit, transportul și o masă la Restaurantul «Flora». Sunt 10.400 de copii pe care dorim să-i angrenăm în acest demers, iar bugetul estimat pentru derularea programului este de 400.000 de lei, fonduri pe care le vom asigura din bugetul propriu“, a precizat Cosmin Vasile.

Elevii din Dolj, vizite gratuite la muzeele din Craiova. Cosmin Vasile: „Vrem să oferim acces la educație non-formală“

Suma de 400.000 de lei ar acoperi costurilor de transport şi masă pentru elevii din judeţ şi însoţitorii acestora. Pentru a alege operatorul de transport, Consiliul Judeţean va demara o procedură de achiziţie publică. În proiect este implicat şi Inspectoratul Școlar Județean Dolj, care se va ocupa de asigurarea respectării reglementărilor specifice desfășurării de activități educative extra-curriculare, stabilirea unui program de desfășurare a deplasărilor și a unei liste de participanți precise și în acord cu structura anului școlar.

„Vrem să oferim acces la educație non-formală și ceea ce înseamnă cultură muzeală pentru cât mai mulți elevi din judeţ. Sunt craioveni care nu au fost niciodată la vreun muzeu din oraș, chiar și oameni de vârsta noastră. La fel stau lucrurile şi cu elevii, mai ales cu cei din alte localități decât Craiova, care nu pot să ajungă sau ajung mai greu să vadă ce există în muzee.

Sunt niște bogății ale noastre, iar Muzeul Olteniei are peste o sută de mii de piese. Am zis să creăm un cadru pentru ca, anual, elevii de gimnaziu din toate școlile din județ să poată să vină la muzeu organizat, pentru că mai greu ajungi din anumite localități, chiar și cu școala, să vizitezi timp de o zi muzeele din Craiova. Până la urmă, cine să aibă întâietate să vadă ce bogății avem, dacă nu acești copii care vin după noi și care sunt, până la urmă, viitorul nostru”, a mai spus președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

CJ Dolj vrea un bilet unic pentru toate muzeele din Craiova

Preşedintele CJ Dolj a mai menţionat că în programul de vizite vor fi incluse, la finalizarea lucrărilor, şi alte două obiective importante din subordinea Consiliului Judeţean Dolj: Casa Dianu, unde va fi Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc, şi Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi“. Conducerea CJ Dolj are în plan şi introducerea, pe viitor, a unui bilet unic pentru toate muzeele din Craiova aflate în subordinea sa.

Exit mobile version