Acasă Actualitate Administratie (GALERIE FOTO) E gata un prim tronson al DEx Craiova – Piteşti!...

(GALERIE FOTO) E gata un prim tronson al DEx Craiova – Piteşti! Şoferii scapă de „coşmarul Balş“

Primul sector din Drumul Expres Craiova - Piteşti care va fi dat în folosinţă este lotul 1 al tronsonului 2, care va avea rol de variantă ocolitoare a Balșului

Este gata un prim tronson al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Piteşti. Este vorba de primul lot al tronsonului 2, cel care pleacă de la limita cu judeţul Dolj şi ocoleşte Balşul. Porţiunea de drum are 18,5 kilometri şi are şi rol de variantă ocolitoare a Balșului. Cu alte cuvinte, şoferii scapă, în sfârşit, de „coşmarul Balş“.

Anunţul a fost făcut, joi, chiar de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de socializare. „Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești (18,5 km) va fi dat în scurt timp în circulație! Luni voi merge pe acest șantier! Antreprenorul lotului 1 al Tronsonului 2 a solicitat începerea procedurilor de recepție la terminarea lucrărilor. Lotul 1 al DEx 12 va avea rol de variantă ocolitoare a Balșului“, a scris, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai precizat şi cum se va face accesul pe acest tronson de drum, după deschiderea circulaţiei: „După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel: pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș; pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt“.

Tronsonul 2 are o lungime totală de 39,85 km și ocoleşte orașele Balș și Slatina, din judeţul Olt. Lucrările au fost executate de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL. Contractul a fost semnat în decembrie 2018, pentru suma de 309 milioane de euro (1,45 miliarde de lei fără TVA), lucrările demarând în mai 2019. Tronsonul a fost împărțit în două loturi: Balș – Piatra Olt (18,5 km) și Piatra Olt – Slatina (21,35 km).

Exit mobile version