Acasă Local Dolj Poliţia Locală îşi face departament pentru protecţia mediului

Poliţia Locală îşi face departament pentru protecţia mediului

Poliţia Locală îşi face departament pentru protecţia mediului
Poliţia Locală îşi face departament pentru protecţia mediului

Poliţia locală din Craiova îşi lărgeşte competenţele. Aceasta înfiinţează pe lângă structurile pe care le are în componenţă şi o structură cu atribuţii de protecţia mediului, „Compartimentul de Protecţia mediului”. Modificările propuse vin din necesitarea înfiinţării structurii de protecţie a mediului care să aibă atribuţii distincte de cele ale poliţiştilor locali de la Disciplina în Construcţii.


„Se înfiinţează structura de protecţie a mediului, în subordinea directă a şefului Poliţiei Locale, astfel: se mută un poliţist local(cu post cu tot) ce avea şi atribuţii de protecţia mediului cuprins în fostul Birou Disciplina în construcţii, Afişaj stradal şi Protecţia mediului, în Compartimentul de Protecţia mediului. Se înfiinţează 2 posturi de poliţist local”, se arată în Nota de fundamentare ataşată proiectului HCL.


După această reorganizare Poliţia Locală iese la înaintare cu 316 angajaţi dintre care 20 ocupă funcţii de conducere, 291 au funcţii de execuţie, alte 5 funcţii fiind contractuale. La acest moment din cele 316 posturi doar 296 sunt ocupate.

Ce fac poliţiştii locali de mediu

Poliţiştii cu atribuţii în domeniul mediului vor avea dreptul să facă controale privind colectarea, reciclarea, valorificarea, tratarea, eliminarea şi transportul deşeurilor conform normelor juridice care le dau acest drept.
Aceştia vor desfăşura următoarele activităţi: verifică respectarea programului de lucrări privind asigurarea curaţeniei stradale de către firmele de salubritate. În al doilea rînd, verifică modul în care sunt transportate resturilor vegetale rezultate de la toaletarea spatiilor verzi.
Totodată vor verifica respectarea obligaţiilor privind întreţinerea curăţeniei de către instituţii, societăţi, persoane fizice şi juridice. Cu alte cuvinte poliţiştii locali urmăresc cum îşi întreţin craiovenii faţadele imobilelor, locurile de depozitare a diferitelor materiale, anexele gospodăreşti, şi a terenurilor. Vor fi cu ochii şi pe curăţenia de pe trotuare, rigole, drumuri, parcări şi spaţii verzi. În plus craiovenii care vor deversa reziduuri solide, dar şi lichide pe domeniul public vor avea de a face cu poliţiştii locali şi riscă sancţiuni contravenţionale.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version