Acasă Local Cât a costat, de fapt, Revelionul din centrul Craiovei

Cât a costat, de fapt, Revelionul din centrul Craiovei

Revelionul organizat în centrul Craiovei a costat bugetul local peste 100.000 de euro
Revelionul organizat în centrul Craiovei a costat bugetul local peste 100.000 de euro

În noaptea dintre ani, centrul Craiovei s-a umplut până la refuz. Mii de oameni s-au adunat la Universitate pentru a lua parte la Revelionul organizat de primărie.

Profitând de derogarea oferită de guvern, autorităţile locale au decis să pună la cale un „spectacol de amploare pentru cetățenii care își doresc să petreacă trecerea dintre ani în aer liber, care ar duce, implicit, la creșterea numărului de turiști și îmbunătățirea imaginii municipiului Craiova“, după cum se preciza în caietul de sarcini întocmit pentru achiziționarea serviciilor de organizare a Revelionului 2021-2022. Achiziţia a decurs rapid. Licitaţia a fost lansată pe 13 decembrie, ofertele au fost aşteptate până pe 17 decembrie, contractul de servicii fiind estimat la valoarea de 510.000 de lei, fără TVA. Adică 123.000 de euro, cu TVA.

De organizarea Revelionului 2022 urma să se ocupe firma care va oferi preţul cel mai mic şi le va aduce la Craiova pe Alina Eremia şi Inna. La zece zile distanţă de la eveniment, Primăria Craiova a publicat firma care s-a ocupat de spectacolul care a avut loc în centrul municipiului în noaptea dintre ani şi costul efectiv al acestuia. Contractul a fost obţinut de Forward Music Agency SRL, pentru suma de 449.000 de lei, fără TVA, adică 108.000 euro (TVA inclus). Banii au fost plătiţi din bugetul local. Primăria a primit două oferte şi a ales-o pe cea a firmei din Bucureşti.

Revelionul din centrul Craiovei, organizat a doua oară consecutiv de aceeaşi firmă

Forward Music Agency SRL nu este străină de Craiova. Societatea a organizat şi precedentul Revelion din Bănie (2019-2020), dar şi Târgul de Crăciun din 2018. Revelionul 2020 a costat bugetul local 321.400 de lei, fără TVA, cu aproape 60.000 de lei mai puţin faţă de estimarea primăriei. Şi acum, diferenţa dintre valoarea estimată a contractului şi suma oferită de Forward Music Agency SRL, câştigătoarea licitaţiei, a fost tot în jurul a 60.000 de lei.

Pentru cei 108.000 euro încasaţi de la Craiova, firma organizatoare a venit cu scena şi dotările de rigoare (două ecrane LED, tunuri de căldură, generator electric), a oferit primăriei înregistrarea video a spectacolului şi, bineînţeles, artiştii: trupa locală Casual Band, Bryanei Holingher – finalista concursului X Factor 2021, Alina Eremia şi Inna. Spectacolul a început la ora 21.30 şi s-a încheiat după miezul nopţii. Trecerea în 2022 a fost marcată cu un foc de artificii.

Exit mobile version