Acasă Local Slatina: Uzina de Aluminiu îşi va diminua producţia în zilele următoare cu...

Slatina: Uzina de Aluminiu îşi va diminua producţia în zilele următoare cu 60%

Slatina: Uzina de Aluminiu îşi va diminua producţia în zilele următoare cu 60%
Slatina: Uzina de Aluminiu îşi va diminua producţia în zilele următoare cu 60%

Compania Alro îşi va diminua producţia în zilele următoare cu 60% din cauza “preţului speculativ al energiei electrice”, fapt ce va duce la trecerea în șomaj tehnic a peste 1000 de salariați, iar dacă nu se ia nici o măsură, până la sfârșitul lunii martie, ALRO își va închide porțile oprind toate capacitățile de producție de aluminiu primar, avertizează Constantin Popescu, Președintele Sindicatului Liber Aluministul.

Acesta spune că, începând cu data de 20.12.2021, Uzina de Aluminiu a început campania de închidere a capacităților de producție oprind peste 30 de cuve de electroliză, urmând ca în zilele următoare ALRO S.A. să-și diminueze producția cu 60%, fapt ce va duce la trecerea în șomaj tehnic a peste 1000 de salariați din toate sectoarele pe care le deține ALRO (Aluminiu Primar și Aluminiu Prelucrat) și ALUM TULCEA.

Constantin Popescu precizează: “În același timp, se încearcă găsirea de soluții dacă va fi posibil pentru menținerea a 40% din capacitate, fiind vorba de energie electrică care nu numai că nu se găsește pe piață, dar și cantitățile de energie care sunt pe PZU ating prețuri astronomice depășind suma de 2300 lei/MWh.

Piața Zilei Următoare a devenit piața de referință, când ar trebui sa fie piață de reglaj.

În această situație din care se pare, cel puțin în acest moment, că nu există nici o șansă de salvare, până la sfârșitul lunii martie, ALRO își va închide porțile oprind toate capacitățile de producție de aluminiu primar.

Închiderea ALRO va avea un impact major asupra taxelor și impozitelor locale și centrale, iar peste 20 de mii de angajați proprii și din economia orizontală vor putea rămâne fără locuri de muncă, fără nici un sprijin financiar, pur și simplu vor merge către sărăcie și foamete, ei și familiile lor”.

Exit mobile version