Acasă Local Dolj Apă murdară la robinet într-un bloc din cartierul craiovean Valea Roşie

Apă murdară la robinet într-un bloc din cartierul craiovean Valea Roşie

Blocul C7

Locatarii dintr-un bloc din cartierul craiovean Valea Roşie se plâng de proasta calitate a apei de la robint. Aceştia spun că de luni bune primesc la robinet apă rece cât şi caldă cu rugină şi impurităţi. Cu toţii se plâng că apa potabilă nu poate fi consumată, iar cea caldă este atât de murdară încât nu pot să-şi facă baie. Exasperaţi, proprietarii au sesizat asociaţia de proprietari şi operatorul de apă.

Proprietarii din blocul C7, scara 2 din cartierul Valea Roşie spun că de câteva luni la robinet curge apă cu rugină şi reziduuri. Ei susţin că se găsesc în această situaţie şi locatarii din alte blocuri învecinate. Problemele pe care le întâmpină cu apa rece şi caldă nu sunt de o zi, două sau de câteva săptămâni ci de luni bune. Oamenii au ajuns să-şi cumpere apă şi să facă rezerve ca să aibă pentru consum. Uneori nu pot să facă nici baie din cauza apei calde de proastă calitate.

Apă tulbure


„Apa este de proastă calitate, atât cea rece cât şi cea caldă. Aseară am vrut să fac baie şi apa era murdară. Am renunţat. Asta este apa cu care se presupune că trebuie să gătim şi să ne spălăm, ca să nu mai vorbim de băut. Este aşa în toată zona Valea Roșie şi Sărari de astă -primăvară. La asociația de proprietari au semnalat mai mulţi locatari, nu ştiu sigur daca şi la Termo. Mulţi oameni din preajmă se plâng de același lucru. Am rămas fără apă îmbuteliat aseară şi am scos nişte zăpadă din congelator şi am topit ca să am pentru consum”, spune o locatară din blocul C7, scara 2.


Proprietarii spun că această situaţie cu apa murdară persistă de luni bune, dar nu s-a găsit o rezolvare până la acest moment. Aceştia mai spun că nu doar că nu pot să o bea, dar nu pot nici să o folosească pentru treburile casnice. Oamenii se plâng şi nimeni nu-i ia în seamă.


„Şi în această dimineaţă am văzut că este apa murdară la robinet, vine aşa, cu rugină. Nu este de acum, de multă vreme ni se întâmplă asta. Noi nu consumăm această apă. Uneori nici baie nu poţi să faci”, spune un alt proprietar.

Asociaţia de proprietari a chemat Compania de Apă

Blocul C7, scara 2 din cartierul Valea Roşie.

Problemele cu apa tulbure de la robinet au fost sesizate şi asociaţiei de proprietari. Culmea, chiar administratorul de la asociaţie locuieşte în blocul cu pricina.

Acesta a înştiinţat operatorul de apă al oraşului, Compania de Apă Oltenia că apa de la robinet vine tulbure şi că situaţia persistă de multă vreme.

„Apa este murdară. Eu locuiesc în acel bloc. Am anunţat CAO şi au venit să ia probe. Eu oprisem într-o sticlă, dar nu au vrut să ia. Au luat de la robinet şi au spus că apa este conformă. Nu vă spun cum este de murdară, este cu rugină. Când dai drumul în cadă vine maro. Vine câteva ore apă murdară, apoi se lipezeşte. Numai că situaţia aceasta se repetă şi persistă de câteva luni. Probleme sunt şi cu apa caldă şi cu apa rece, dar nici un operator nu-şi asumă responsabilitatea. Nu poţi să spui că se fac lucrări în fiecare zi şi acesta ar fi motivul. De atâtea luni se făceau reparaţii dacă era o avarie”,

spune administratorul Asociaţiei de proprietari nr.10 Valea Roşie.

Apă murdară la robinet, dar furnizorii nu își asumă responsabilitatea

Singurii care ar putea lămuri situaţia locatarilor din blocul C7 sunt furnizorii de utilităţi, cel de apă şi cel de căldură. Numai că, nici CAO , nici Termo Urban nu-şi asumă responsabilitatea. Atunci, oare de unde curge apă tulbure la robinetul craiovenilor?


„La Compania de Apă Oltenia nu a fost înregistrată nici o sesizare din partea Asociației de Proprietari 10 Valea Roșie și nici de la locatarii blocului C7 privind calitatea apei potabile.
În urma primirii informațiilor legate de calitatea apei în blocul C7, echipele de intervenție ale Companiei s-au deplasat pentru verificări în blocul respectiv, constatând faptul că nu sunt probleme cu apa potabilă, conform fotografiei pe care o atașăm. Mai mult, s-au prelevat probe de apă din acest bloc, în vederea efectuării analizelor în Laboratorul de monitorizare a calității apei.
De altfel, Compania de Apă Oltenia monitorizează atent calitatea apei furnizate, fiind prelevate și analizate zilnic probe din rețeaua de apă a municipiului Craiova”, a spus purtătorul de cuvânt al CAO, Carmen Zuican.

Și Termo se dezice


La rândul său, directorul furnizorului de căldură al oraşului spune că a auzit de această situaţie, dar este exclus ca apa să plece tulbure din punctele termice care alimentează blocurile din zonă. „La noi nu există sesizări. Am înţeles că de câteva zile în mai multe zone există problema aceasta. Din PT-uri nu are cum să plece apa aşa.”, a precizat Lorena Nicolăiţă, director SC Termo Urban Craiova.

Exit mobile version