Acasă Local Dolj Bază sportivă nouă și parc de cartier în curtea unei grădinițe din...

Bază sportivă nouă și parc de cartier în curtea unei grădinițe din Craiova

Bază sportivă nouă și parc de cartier în curtea unei grădinițe din Craiova

Grădinița ,,Îngerașii”, din cartierul Bariera Vâlcii, are o bază sportivă nouă. Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a inaugurat, astăzi, baza sportivă, dar și un părculeț de cartier din curtea grădiniței. Atât baza sportivă, cât părculețul, care se află în cealaltă jumătate a curții grădiniței, vor fi deschise, după terminarea programului copiilor, locuitorilor din cartier.

,,Inaugurăm o grădiniță care a fost gata la începutul anului școlar. Aici, s-au făcut foarte multe investiții și pentru interiorul și pentru exteriorul grădiniței. S-au schimbat mobilierul și acoperișul. Astăzi, inaugurăm un părculeț de cartier care va fi folosit de copiii care vor fi la grădiniță și, după-amiaza, de toți tineri sau copiii din cartier. Prin strategia verde pe care ne-am propus-o la începutul acestui an, ne-am gândit că este bine ca fiecare cetățean al Craiovei să nu parcurgă mai mult de 15 minute distanță de la domiciliu până la primul părculeț de cartier.

În acest cartier, care a fost vitregit de-a lungul anilor pentru că nu s-a găsit până acum niciun loc care să se transforme într-o oază de verdeață, am reușit în curtea acestei grădinițe să amenajăm un spațiu de întâlnire al tinerilor din cartier. Părculețul va fi folosit dimineața de către copiii care sunt la grădiniță, iar după-amiaza se va închide și atât baza sportivă, cât și părculețul vor fi deschise cartierului. Spațiul acestei grădinițe va fi în continuare închis, dar în partea cealaltă, baza sportivă și părculețul vor putea fi folosite de toți locuitorii din cartier”, a spus primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Care este situația grădinițelor din Craiova?

Anul acesta, în toate școlile și grădinițele din Craiova au fost puse la punct bazele sportive. Anul școlar viitor, primarul Craiovei dorește să facă investiții și pentru cele care nu au fost refăcute în acest an, atât la interior, cât și la exterior. Și, printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării, va construi și două creșe noi.

,,Toate grădinițele sunt refăcute sau în curs de refacere. Anul acesta am investit foarte mulți bani în bazele sportive. Toate școlile și grădinițele au bazele sportive puse la punct. Urmează ca anul viitor, cele care nu au fost refăcute anul acesta, atât pe interior, cât și pe exterior, sau nu li s-a schimbat mobilierul, să beneficieze de aceste investiții. Anul școlar viitor ne va prinde cu absolut totul nou, ceea ce cred că este un lucru foarte dorit copii și de părinții lor. Nu avem probleme cu locurile în grădinițe.

Am avut probleme cu locurile din creșe, tocmai de aceea anul acesta am intrat într-un proiect al Ministerului Dezvoltării, pentru construirea a două creșe noi”, a mai spus primarul Craiovei.

Marina Andrei

Exit mobile version