Acasă Local Cum arată acum Institutul de Medicină Legală din Craiova

Cum arată acum Institutul de Medicină Legală din Craiova

Institutul de Medicină Legală din Craiova a intrat din primăvară în reabilitare, după ce clădirile unde funcționează instituția ajunseseră în paragină

Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova a intrat din primăvară în reabilitare, după ce clădirile unde funcționează instituția ajunseseră în paragină. Consiliul Județean (CJ) Dolj a umblat la buget și a alocat, după ani buni, sumele necesare reabilitării celor două imobile.

Acum, după aproape șase luni de la demararea lucrărilor, se văd și rezultatele. „Institutul de Medicină Legală din Craiova începe să arate că o instituție modernă. Lucrările de reparații au avansat și fațadele au prins contur. Corpul de clădire care va servi drept registratură și casierie a fost deja finalizat. Au fost refăcute tencuielile, au fost schimbate elementele de tâmplărie și s-a reparat acoperișul. În interior, au fost înlocuite instalațiile sanitare și electrice, au fost refăcute tencuielile și podelele“, a anunțat, pe pagina sa de socializare, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a mai precizat că „o parte din fațada clădirii principale a fost deja reparată, iar în perioada următoare vor începe și lucrările la acoperiș“. „Tâmplăria nouă a fost deja montată în tot acest corp de clădire, iar lucrările se concentrează acum în interior. Instalațiile sanitare și electrice sunt înlocuite, pereții și tavanele sunt reparate, iar pardoselile sunt refăcute“, a mai scris Cosmin Vasile, pe Facebook.

Institutul de Medicină Legală din Craiova, reparații capitale de 380.000 de euro

Reabilitarea Institutului de Medicină Legală costă circa 380.000 de euro, iar lucrările au ca termen de finalizare primăvara anului viitor.

Contractul de execuție a fost semnat în data de 1 aprilie. Fondurile pentru reabilitarea clădirilor IML Craiova au fost asigurate de Consiliul Judeţean Dolj, din bugetul judeţului. Din suma estimată de 500.000 de euro, vor fi cheltuiţi circa 380.000 de euro, suma rezultată în urma adjudecării licitaţiei. Patru firme au participat la licitaţie, contractul „Reparații curente ale clădirilor (Corp C1; C2; C3 și C5) situate în strada Vasile Alecsandri, nr. 20, municipiul Craiova, judeţul Dolj“ fiind atribuit SC Construct Invest Carpaţi SRL, din Craiova, la valoarea de 1.851.701 lei, inclusiv TVA.

Exit mobile version