Acasă Local (VIDEO) Tronsonul II al drumului Craiova – Cetate prinde contur. Lucrările de...

(VIDEO) Tronsonul II al drumului Craiova – Cetate prinde contur. Lucrările de modernizare avansează rapid

Tronsonul II al drumului judeţean 552 Craiova – Cetate prinde contur. Constructorul craiovean Strade Bauunternehmung SRL s-a mişcat destul de repede cu lucrările, iar acum a ajuns la etapa turnării primului strat de asfalt, între localitățile Cetate și Unirea. Asfaltarea avansează rapid.

Zilnic, constructorul foloseşte peste 1.200 de tone de mixtură asfaltică, necesară amenajării a aproximativ 1,3 kilometri de drum, după cum susţine chiar preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile. Acesta a vizitat, zilele trecute, şantierul de la tronsonul II al drumului Craiova – Cetate şi s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor.

„Se toarnă asfalt între localitățile Cetate și Unirea, pe drumul județean 552. Constructorul a desfășurat zeci de utilaje și numeroase echipe de muncitori pentru ca lucrările să avanseze rapid. În fiecare zi, se folosesc peste 1.200 de tone de mixtură asfaltică, necesară amenajării a aproximativ 1,3 kilometri de drum. În urmă vizitei efectuate pe teren, am discutat cu reprezentanții constructorului despre ritmul lucrărilor. Promisiunile acestora au fost acelea că, în această toamnă, se va finaliza turnarea primului strat de asfalt pe tot tronsonul 2 al drumului județean 552, de la Cetate până la Râpa Roșie“, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de socializare.

La tronsonul II al drumului Craiova – Cetate s-a lucrat în ritm alert

În urmă cu o lună şi jumătate, preşedintele CJ Dolj inspecta pentru prima dată lucrările de modernizare a tronsonului II al drumului judeţean Craiova – Cetate şi anunţa încă de pe atunci că „lucrările avansează într-un ritm susținut”.

„Am mers pe șantierul drumului pentru a vedea în ce stadiu se află și ce dificultăți întâmpină constructorii. De la ieșirea din localitatea Terpezița și până la Cetate se lucrează la toate podurile și podețele de pe traseu. Pe acest tronson se vor moderniza 6 poduri, 16 podețe și se vor construi 5 noi podețe. În plus, se execută structurile de sprijin ale drumului și se amenajează rigolele. Pe șantier se lucrează cu numeroase utilaje și mai multe echipe de muncitori pentru ca operațiunile să se desfășoare cât mai rapid”, anunța Cosmin Vasile, pe Facebook.

La tronsonul II al drumului judeţean Craiova – Cetatela lucrează asocierea Strade Bauunternehmung SRL (liderul asocierii) – Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD. Contractul de execuţie are o valoare de 99.382.303,21 lei (TVA inclus). Startul la modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate s-a dat pe 27 mai 2020, când CJ Dolj a semnat contractul de execuție cu constructorii celor două tronsoane în care a fost împărțit drumul. Finanțarea proiectului a fost obținută de Consiliul Județean din fonduri europene, dar o parte din fonduri au fost asigurate dintr-un împrumut bancar.

Exit mobile version