Acasă Local Dolj Sală de sport de peste 2 milioane de lei, construită de CNI...

Sală de sport de peste 2 milioane de lei, construită de CNI în comuna Bucovăţ

În curtea școlii din comuna Bucovăț se va construi o Sală de sport

În comuna doljeană Bucovăţ se va construi o „Sală de educaţie fizică şcolar proiect pilot”. De această sală care se întinde pe o suprafață de 2.500 mp vor beneficia elevii care frecventează cursurile şcolii din comună. Lucările, proiectare – construcţie, se ridică la valoarea de 2.095.444 de lei. Banii vin de la Compania Naţională de Investiţii SA (CNI).

Primarul localităţii, Cristian Tuţă dă mai multe detalii despre respectivul proiect. Acesta spune că într-adevăr lucrarea este finanţată de CNI. Compania va construi în incinta şcolii din comuna Bucovăţ respectiva sală. aceasta va avea următoarele funcţiuni:

„sport, sală handbal cu tribună de 100 de locuri, vestiare de schimb, circulaţii, grupuri sanitare, spaţii tehnice”, se menţionează pe site-ul CNI.

Sala de sport va avea 100 de locuri

„Noi am pus la dispoziţie locaţia, am dat un certificat de urbanism şi un aviz. Sala este de 22/34 metri pătrați, are o tribună suspendată de 100 de locuri. Ei mi-au cerut o suprafață minimă de teren, liber de sarcini, necesară amplasării obiectivului de 2.500 mp, pentru care am emis Hotărârea Consiliului Local. CNI a mai solicitat ca terenul să fie identifica potrivit planului de situație și extrasului de carte funciară la zi. Totodată, terenul trebuie să fie amplasat în intravilanul localității. Prin urmare, Primăria a pus la dispoziţia CNI un teren de 3.000 de mp cu o formă dreptunghiulară, ca să se poată amplasa clădirea respectivă.

Noi am făcut solicitarea către CNI încă de anul trecut. Ulterior mi s-au cerut o serie de date. Ne-am obligat să predăm terenul pe care se face construcţia şi trebuie să suportăm racordarea la utilităţi. Avem reţeaua de apă, urmează canalizarea, iar încălzirea se va face cu centrală pe lemne”,

a spus Cristian Tuţă, primarul localităţii Bucovăţ


Sala de sport va fi în folosul elevilor care frecventeză şcoala din comuna Bucovăţ. Unitatea şcolară nu are până la acest moment o sală de sport pentru elevi. Primăria a investit în ultima perioadă în unitatea şcolară. Aici a amenajat un teren de sport cu gazon sintetic şi intenţionează să reabiliteze şcoala, ridicând încă un etaj.
Licitaţia pentru proiectarea şi lucrări a fost publicată de CNI în data de 07.08 2021.
Tot prin CNI în comuna Bucovăţ va fi construit şi un cămin cultural.

Exit mobile version