11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProcurorii din Italia au cerut date din ancheta decesului bărbatului din Gorj, mort după vaccinare

Procurorii din Italia au cerut date din ancheta decesului bărbatului din Gorj, mort după vaccinare

Procurorii italieni au solicitat oficial anchetatorilor din Gorj informații și documente medicale din dosarul care îl vizează gorjeanului, de 47 de ani, decedat la puțin timp după vaccinare.

Bărbatul a fost vaccinat cu vaccinul Astra Zeneca, dintr-un lot despre care s-a spus că ar prezenta probleme. I s-a făcut rău și a ajuns la spital. Gorjeanul nu a mai putut fi însă salvat. Raportul anatomo-patologc a stabilit prezența a numeroși trombi în organele bărbatului.

În documentul medical nu se face însă o legătură între vaccinare și deces. Oficial, autoritățile sanitare au comunicat faptul că gorjeanul de 47 de ani a suferit un infarct miocardic. Procurorii gorjeni au deschis în urmă cu mai multe luni un dosar care vizează infracțiunea de ucidere din culpă.

Nu se mai știe nimic de mersul anchetei. Cert este că, recent, la Parchetul Județean Gorj a sosit o cerere din partea procurorilor italieni care solicită informații despre cercetările din Gorj. Magistrații italieni anchetează, de asemenea, decese suspecte, survenite în urma vaccinării și colectează date din mai multe țări.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS