Acasă Local Primăria Craiova cumpără garduri de 600.000 de euro

Primăria Craiova cumpără garduri de 600.000 de euro

Primăria Craiova achiziţionează gard bordurat şi ornamental

Primăria Craiova şi-a propus să cheltuie circa 600.000 de euro de la bugetul local pentru achiziţia de gard împrejmuitor. Este vorba de gard bordurat şi ornamental pentru împrejmuirea spaţiilor verzi şi gard pentru împrejmuirea locurilor de joacă.

Procedura a fost lansată, zilele trecute, în sistemul electronic de achiziţie publică, pentru o valoare totală estimată de 2.420.650 de lei, fără TVA, adică aproape 600.000 de euro cu TVA. Licitaţia a fost împărţită în trei loturi, pentru fiecare tip de gard în parte. Cel pentru împrejmuirea locurilor de joacă este format din lacre de 95 de centimetri lungime şi 80 cm înălţime. În total, primăria vrea să cumpere 2.774 de lacre de gard (o lacră are 10 şipci), la o valoare totală estimată de 758.689 de lei fără TVA (184.000 de euro cu TVA). Va alege însă oferta cu preţul cel mai mic.

Anul trecut, municipalitatea a mai cheltuit circa 110.000 de euro pentru achiziţionarea de gard necesar împrejmuirii locurilor de joacă. „Achiziţionarea gardului reprezintă o necesitate pentru locurile de joacă, deoarece arealul din interiorul acestora se păstrează mai curat, dar el reprezintă şi un element de creştere a gradului de siguranţă pentru copiii aflaţi în perimetrul locurilor de joacă“, se explică în anunțul de participare. 

Primăria Craiova dă 4000.000 de euro pe gardul pentru împrejmuirea zonelor verzi

Pe lângă gardul pentru locurile de joacă, primăria cumpără gard şi pentru împrejmuirea zonelor verzi. Aici, achiziţia este împărţită pentru că este vorba de două tipuri de gard: ornamental şi bordurat. Pentru primul tip, valoarea estimată a achiziţiei este de 826.680 de lei fără TVA, adică 200.000 de euro cu TVA. O lacră de gard ornamental are o lungime de 78 cm şi o înălţime de 40 cm, iar primăria vrea să cumpere 1.992 de astfel de bucăţi. Evident, tot cu „preţul cel mai scăzut“. 

Primăria Craiova achiziţionează gard bordurat şi ornamental pentru împrejmuirea spaţiilor verzi şi gard pentru împrejmuirea locurilor de joacă
Primăria Craiova achiziţionează gard bordurat şi ornamental pentru împrejmuirea spaţiilor verzi şi gard pentru împrejmuirea locurilor de joacă

În ceea ce priveşte gardul bordurat pentru împrejmuirea zonelor verzi, achiziţia se referă la 10.000 de lacre şi 11.510 stâlpi metalici de susţinere. Valoarea estimată a contractului este de 835.281 de lei fără TVA, echivalentul a 203.000 euro, cu TVA. „Degradarea continuă a spaţiilor verzi impune împrejmuirea lor, iar gardul bordurat oferă în acelaşi timp o notă aparte în arhitectura urbanistică locală“, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 17 august.

Gardul trebui adus la RAADPFL Craiova, Regia din cadrul primăriei care se ocupă de administrarea domeniului public și fondului locativ. Termenul de livrare este de 75 de zile de la data semnării contractului. Garanţia oferită de furnizor trebuie să fie de minim doi ani.

Exit mobile version