Acasă Local Proiect pentru zona metropolitană Târgu Jiu

Proiect pentru zona metropolitană Târgu Jiu

Condiția de participare este ca ambii soți să dețină domiciliul în municipiul Târgu Jiu
Condiția de participare este ca ambii soți să dețină domiciliul în municipiul Târgu Jiu

Edilii din Târgu Jiu repun pe tapet un proiect mai vechi în județ.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că își dorește ca a opta zonă metropolitană din România să fie înființată la Târgu Jiu. Zona ar putea cuprinde 26 de localități, urmând să se întindă pe o lungime de 25 de kilometri, măsurată de la limita exterioară a orașului Târgu Jiu.

Se are în vedere achiziția de servicii de consultanță pentru întocmirea unui proiect de asociere între localitățile care vor fi cuprinse în viitoarea zonă metropolitană.

Între orașele sau comunele care vor face parte din asocierea amintită s-ar putea afla: Bumbești-Jiu, Rovinari, Bălești, Lelești, Turcinești, Schela, Drăguțești și altele. Un viitor proiect de asociere va fi supus analizei și votului în Consiliul Local. 

Vor să atragă fonduri europene 

În zona metropolitană se vor putea atrage investiții mai mari, precum cele destinate infrastructurii comune de transport rutier.

Se are în vedere atragerea inclusiv de fonduri europene nerambursabile.

„Este un proiect pe care o să îl demarăm în perioada următoare. Avem mai întâi nevoie de serviciile unei firme de consultanță care să ne ofere o imagine de ansamblu legat de ce înseamnă zona metropolitană din punct de vedere economic, al populației și al altor criterii. Vom avea și pașii pe care va trebui să îi facem din punct de vedere legal pentru înființarea acestei zone metropolitane.

Eu sper ca în jurul municipiului Târgu Jiu să avem cea de-a opta zonă  metropolitană din țara noastră. Acest statut va deschide noi perspective de dezvoltare și de finanțare.

Pentru astfel de zone cu o populație mult mai mare se acordă sume mult mai mari pentru infrastructura rutieră, de exemplu, pentru modernizarea transportului public. Vom realiza interconetctarea cu localitățile respective și zona se va putea deschide către investiții”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Exit mobile version