Acasă Local Dolj Toți porcii de la Grădina Zoologică din Craiova vor fi eutanasiați

Toți porcii de la Grădina Zoologică din Craiova vor fi eutanasiați

Toți porcii de la Grădina Zoologică din Craiova vor fi eutanasiați
Toți porcii de la Grădina Zoologică din Craiova vor fi eutanasiați

Doi porci vietnamezi de la Grădina Zoologică din Craiova au murit. Analizele au confirmat că porcii au avut pestă porcină africană, dar autoritățile nu știu cum s-au infectat. Ele presupun că din cauza furajelor sau relocărilor de animale, dar pesta porcina se poate lua de la orice. Sunt așteptate rezultatele anchetei epidemiologice, care va stabili clar cum s-au infectat porcii. Potrivit conducerii DSVSA Dolj, la Grădina Zoologică din Parcul ,,Nicolae Romanescu” mai sunt încă doi porci vietnamezi și 5 porci mistreți, care urmează să fie eutanasiați.

Andrei Butaru, șeful DSVSA Dolj, spune că ancheta epidemiologică este încă în desfășurare, dar bănuiește că din cauza furajelor sau relocărilor de animale s-ar fi putut infecta porcii.

,,Nu e nicio problemă. Au pestă porcină africană. Ieri am trimis analizele și astăzi s-a stabilit rezultatul. Ceilalți porci de la Grădina Zoologică vor fi eutanasiați. Mai sunt încă doi porci vietnamezi și 5 porci mistreți. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Nu știm încă care sunt cauzele infectării. Se poate să se fi infectat de la furaje sau de la relocările de animale. Vom vedea ce spune ancheta epidemiologică”, spune Andrei Butaru, DSVSA Dolj.

Purtătorul de cuvânt al RAADPFL Dolj, Ana Dănescu, spune că încă nu este nimic oficial. Astăzi, la ora 14:00, va fi o ședință la Prefectură și se vor afla mai multe informații.

,,Nu avem nimic oficial. La ora 14:00 va fi o ședință cu DSVSA la Prefectură. Domnul Butaru se ocupă de caz. Porcii au fost confirmați cu pestă porcină. Aceasta se poate lua de la orice. Încă nu știm clar care au fost cauzele. Cei de la DSVSA sunt cei care au făcut cercetări. Așteptăm să vedem ce se întâmplă după ședința de astăzi și vom comunica rezultatele”, a spus Ana Dănescu, purtător de cuvânt RAADPFL .

Nici Rela Filip, viceprimar Craiova, nu are amănunte în ceea ce privește infectarea cu pestă porcină de la Zoo, dar ne asigură că vor fi luate toate măsurile impuse de DSVSA, iat tot efectivul de porci va fi eutanasiat.

,,Nu știu amănunte. Avem o ședință cu CJ. Vom face tot ce ne spune DSVSA. Am fost informată de ce s-a întâmplat. Pesta porcină se transmite prin orice. Nu știm. Vom face tot ne ne spune DSVSA. Vom reduce tot efectivul de porci”, spune Rela Filip.

Marina Andrei

Exit mobile version