Acasă Local Gorj DSP încearcă să angajeze doi medici specialiști pe salarii de 12.000 de...

DSP încearcă să angajeze doi medici specialiști pe salarii de 12.000 de lei și nu reușește

DSP încearcă să angajeze doi medici specialiști pe salarii de 12.000 de lei și nu reușește
DSP încearcă să angajeze doi medici specialiști pe salarii de 12.000 de lei și nu reușește

Direcția de Sănătate Publică Gorj încearcă de anul trecut să înacdreze doi medici specialiști. Este vorba de un medic igienist și de un medic de laborator.

În ciuda faptului că salariile sunt foarte mari, raportat la alte categorii de personal din economie, nu s-a reușit până acum încadrarea de medici. Potrivit lui Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, un medic igienist angajat la instituție poate ajunge și la peste 12.000 de lei net salariul lunar. Motivul pentru care nu s-au prezentat cadidați la concurs are legătură și cu faptul că sunt în contnuare puțini medici specialiști care rămân în țară și care vor să vină către localitățile mai mici.

Majoritatea preferă să se angajeze direct la spitale mai mari sau la instituții din orașe mari. Mai este și cazul celor care stau un an sau doi după care își cer transferul în altă parte, unde vor avea parte de o altă evoluție.

Vor să repete concursul

Șefii Direcției de Sănătate Publică Gorj vor să repete concursul. Speră că se va prezenta până la urmă cineva și măcar unul din cele două posturi de medic vor fi ocupate.

„Am organizat acest concurs pentru a atrage specialiști, să mai completăm posturile unde este deficit de personal medical. Nu a venit nimeni. Salariul este unul foarte bun. Adică vorbim de 12.000 de lei. Sunt totuși bani mulți. Nu știu de ce nu vin la concurs. O să le tot organizăm, până se vor ocupa. Avem nevoie de specialiști pentru că activăm în domeniul Sănătății. Să sperăm că vom reuși să facem angajările de care avem nevoie.”, a declarat Narcis Stoian, șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Instituția a reușit să încadreze un medic epidemiolog. Acesta era un doctor tânăr care lucrase pe un salariu foarte mic anterior și care le-a spus șefilor Direcției de Sănătate Publică Gorj că a fost atras de salariul bun, mai ales că anterior lucrase pe o leafă de câteva ori mai mică.

Exit mobile version