Acasă Actualitate Administratie RAADPFL-ul se alege cu wc-ul

RAADPFL-ul se alege cu wc-ul

Piaţeta

Nu sunt lucrări de anvergură, dar bunurile imobile modernizate aparţin domeniului public al Craiovei şi îşi caută un administrator. Au trecut de faza de modernizare şi urmează să iasă din administrarea primăriei și să intre în administrarea Regiei de Adminsitrare a Domeniului Public.

Este vorba de toaleta publică de lângă Judecătoria Craiova şi statuia de la intrarea în Parcul „Romanescu”.
Amplasamentul de pe bulevardul Nicolae Romanescu a necesitat lucrări în valoare de 932.734,14 de lei. Aici s-a amenajat o piaţetă şi s-a reabilitat vechea statuie ecvestră. Proiectul numit „Modernizare acces în parcul Nicolae Romanescu şi amplasare statuie” a fost realizat cu bani de la bugetul local. Costurile s-au împărţit astfel: amplasare statuie – a costat 771.186 de lei; amenajare spaţiu verde- a costat 134.379 de lei. La toate acestea se adaugă costul băncuţelor în valoare de 15.030 de lei, suporţii de bicicletă în valoare de 9.876 de lei, stâlpii de iluminat în valoare de 27.168 de lei, coşuri de gunoi în valoare de 7.712 de lei, corpurile care luminează statuia care au costat 6.571 de lei precum şi instalaţia de udat în valoare de 11.835 de lei.

RAADPFL preia piaţeta dela intrarea în parc/sursa foto Facebook

Lucrările au demarat în toamnaa anului 2019, iar recepţia s-a făcut îm 2020.La vremea respectivă, proiectul au ridicat multe controverse din cauza plăcuţelor de marmură cu numele primarilor Craiovei care au fost amplasate lângă statuia cu doi cai. Iniţial autorităţile au proiectat doar repararea statuii, dar s-a ajuns la amenajarea unei întregi piaţete.

Toaleta de la Judecătorie, a doua toaletă publică din zona centrală a oraşului intră în administrarea RAADPFL

Toaleta publică din vecinătatea Judecătoriei Craiova este închisă

Un alt bun imobil care aparţine domeniului public şi va intra în administrarea RAADPFL este
WC-public – Patria. Locaţia a suferit lucrări de igienizare şi reparaţii şi va fi dat în folosinţă. Practic este cea de-a doua toaletă publică din zona centrală a oraşului Craiova. O altă toaletă publică este situată în spatele Prefecturii Dolj.
Toaleta din vecinătatea Judecătoriei s-a aflat, în trecut, în administrarea regiei, dar în 2019 a fost preluat de administraţia locală pentru reabilitare. Interiorul imobilului se afla într-o stare avansată de degradare şi nu era funcţional. Clădirea are o valoare de 8.625 de lei şi a fost dată în folosinţă în anul 1999.
Existenţa unei toalete în imediata vecinătate a Judecătoriei Craiova se impunea în mod imperios fiind necesară justiţiabililor care ajung la instanţa craioveană. Mult timp, administraţia locală a lăsat de izbelişte această locaţie şi a amplasat aici o toaletă ecologică.

Exit mobile version