Acasă Actualitate Discuții în bloc din cauza interfonului

Discuții în bloc din cauza interfonului

Locatarii din blocul G6 cer asociațiie să le monteze interfon la intrarea în bloc

Locatarii dintr-un bloc din cartierul Brazda lui Novac caută soluţii ca să scape de oamenii străzii care îşi fac veacul în blocul lor. Aici, frecvent persoane fără adăpost intră şi dorm pe timpul nopţii în casa scării. Proprietarii spun că aceste persoane pot prezenta un pericol pentru ei şi pentru igiena din bloc. În condiţiile pandemiei, pericolul este şi mai mare. Reprezentanţii asociaţiei de proprietari spun că au început să ia măsuri, au schimbat uşile de la intrările în bloc, au montat camere de luat vederi şi urmează să monteze şi interfon.

Unii dintre locatarii din blocul G6 din cartierul Brazda lui Novac sunt nemulţumiţi de faptul că în blocul lor se intră ca la gară. Oameni ai străzii vin şi se adăpostesc aici pe timpul nopţii, devenind un real pericol pentru proprietari. Aceştia spun că au făcut demersuri către asociaţia de proprietari să găsească o rezolvare.

Intrarea în blocul G6, Brazda lui Novac
Intrarea în blocul G6, Brazda lui Novac


„Blocul nostru cred că este singurul din cartierul Brazda lui Novac care nu are interfon. Din acest motiv avem numai probleme, intră şi iese cine vrea. Am vorbit la asociaţia de proprietari, preşedintele văd că bate pasul pe loc. Toţi oamenii străzii vin şi dorm la noi în bloc, pe casa scării. Ne-am apucat să strângem semnături, dar preşedintele Popescu îmi spune că am nevoie de acordul a două treimi dintre proprietari. Trebuie să rezolvăm această problemă fiindcă am schimbat şi uşile de la intrarea în bloc. Dacă s-ar pune interfon, avem doar noi proprietarii acces”, spune Gabriel Cotora, locatar în blocul G6, Brazda lui Novac.

Ce face asociaţia de proprietari

Conform legislaţiie în domeniu, asociaţia de proprietari trebuie să se preocupe de modernizarea echipamentelor şi instalaţiilor din blocuri. Prin urmare, administratorul sau preşedintele asociaţiei de proprietari se ocupă de întocmirea listelor, de strângerea fondurilor necesare, de găsirea firmei care efectuează lucrările şi care prezintă cea mai convenabilă ofertă.

Bloc G6, Brazda lui Novac

„Asociaţia trebuie să strângă semnăturile, jumătate plus unu ca să decidă majoritatea. Asociaţia poate să ia banii de la fondul de reparaţii şi ulterior îl reîntregeşte. Apoi, asociaţia de proprietari caută mai multe oferte şi se trece la efectuarea lucrărilor. Să nu confundăm montarea interfonului cu montarea camerelor, aici avem nevoie de semnătura a două treimi dintre locatari”, a explicat preşedintele UAP Craiova, Ion Pătrulescu.


În cazul blocului G6 din Brazda lui Novac, reprezentanţii proprietarilor spun că au depus toate diligenţele să rezolve problema locatarilor. Lipsa fondurilor necesare instalării interfonului este un impediment.

„Ştiu că proprietarii vor să pună interfon. Discuţia cu interfonul este de anul trecut. Este în planul asociaţiei de proprietari, dar la acest moment nu avem întreaga sumă. Ştiu că intră persoane străine în scara blocului, consumă alcool. Am chemat şi poliţia, dar nu au ce să le facă. Şi locatraii strică, fiindcă îi lasă în casa scării, mă refer la persoanele fără adăpost. Le dau acestora mâncare, haine şi în acest fel îi încurajează. Cu siguranţă, la blocul G6 vom pune interfon, în acest fel restricţionăm pătrunderea persoanelor străine în bloc. Când vom avea banii, demarăm montajul. Am găsit firma, locatarii sunt de acord, nu există nici o piedică”, spune administratorul Asociaţiei de proprietari, Carmen Ioana

Care sunt costurile

Lucrările de montare a unui interfon pornesc de la 130 de lei/ apartament. Într-un bloc cu 10 etaje şi un număr mai mare de apartamente costurile sunt mai mici comparativ cu costurile lucrărilor dintr-un bloc cu patru etaje.

Interfon


„Colaborăm cu asociațiile de proprietari, ne solicită atunci când au nevoie de montarea sau repararea unei instalații de interfon şi iluminat pe casa scării. Sunt asociații cu care avem încheiat contract de mentenanță De asemenea, în anumite situații ne solicită și locatarii. Dacă au fond de reparaţii le sugerăm să meargă la asociaţie cu un tabel în care jumătate plus unu dintre locatari îşi exprimă acordul pentru executarea respectivei lucrări.

Costul montajului se ridică la suma de 130 de lei/apartament în cazul în care sunt multe apartamente, aşa cum este cazul blocului G6. Aici avem 176 de locuinţe. Lucrările implică, montarea unui panou de apel pentru intrarea principală în bloc, dispozitiv de acces control pentru intrarea secundară, amortizoare hidraulice pentru închiderea automată a uşilor, sursa de alimentare, 176 de posturi interioare şi câte două cartele de apartament. În blocurile cu un număr mai mic de apartamente, costurile cresc”, a explicat Ionuţ Băloi, reprezentantul unei firme de montaj intrefoane şi instalaţii electrice.

Exit mobile version