Acasă Local Sesizare penală împotriva conducerii SAJ Gorj, în cazul morții inspectorului DSP

Sesizare penală împotriva conducerii SAJ Gorj, în cazul morții inspectorului DSP

Directorul medical al SAJ Gorj a demisionat din funcție
Sesizare penală împotriva conducerii SAJ Gorj, în cazul morții inspectorului DSP

Corpul de control al prefectului de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a finalizat verificările la Serviciul de Ambulanță Județean, în urma decesului inspectorului Direcției de Sănătate Publică, Adrian Dobrin, mort în urma infecției COVID.

Bărbatul a rămas fără ventilator în ambulanța care îl transporta la spital.

Prefectul de Gorj a făcut public marți Raportul de control în care sunt scoase în evidență o serie de neregului.

În primul rând, 21 din cele 51 de autospeciale din dotarea SAJ Gorj au buletinul de verificare periodică expirat din luna iulie 2020. De asemenea, au fost scoase în evidență o serie de deficiențe cu privire la verificarea periodică a echipamentelor, lucru semnalat și de un control al Ministerului Sănătății. Totodată, ventilatorul de pe ambulanța care l-a transportat pe Adrian Dobrin la spital fusese raportat de trei ori defect, în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, așa cum rezultă din jurnalele de tură ale echipajelor.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că se impune demisia managerului SAJ Gorj, Constantin Mitroi. De asemenea, Raportul de control a fost transmis Ministerului Sănătății și Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, existând indicii cu privire la infracțiunea de neglijență în serviciu, după cum se menționează în document.

De precizat că la nivelul IPJ Gorj mai există o cercetare care vizeză comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, în aceeași speță.

Exit mobile version