Acasă Local Târgu Jiu: Procurorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în...

Târgu Jiu: Procurorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului mort după vaccinare

Târgu Jiu: Procurorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului mort după vaccinare
Târgu Jiu: Procurorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului mort după vaccinare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au dispus luni începerea urmăririi penale in rem în cazul bărbatului, de 47 de ani, care a murit după vaccinare.

Este vorba de un salariat al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj căruia pe 1 martie s-a făcut rău la locul de muncă, după ce cu o zi înainte se vaccinase cu vaccinul Astra Zeneca. Bărbatul a fost dus la spital, unde a murit.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a solicitat IPJ Gorj – Serviciul de Investigații Crimininale să efectueze verificări cu privire la decesul lui B.I., urmând ca după finalizarea acestora să se aprecieze referitor la constituirea unei cauze penale.

La data de 15.03.2021, organele de cercetare penală din carul IPI Gorj – Serviciul de investigații criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. 2 C.p., reținându-se că la data de 01.03.2021, în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv Serviciul de Gospodărire a Apei Gorj, numitul B.I. a intrat în stop cardio-respirator, ulterior s-a produs decesul acestuia la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

S-a reținut de organele de urmărire penală că anterior, respectiv la data de 28.02.2021, victima s-a vaccinat cu vaccin Astra Zeneca împotriva virusului SARS COV2, la un centru din localitatea Bumbeşti-Jiu, județul Gorj, existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului și decesul victimei.

Prin ordonanța din data de 15.03.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 2 C.p., cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Exit mobile version