Acasă Local Gorj Mobilizare la Rânca, în urma avertizării de vreme severă

Mobilizare la Rânca, în urma avertizării de vreme severă

Poliția va fi în Rânca
Poliția va fi în Rânca

Drumarii se pregătesc de urgie în zona montană și nu numai, având în vedere că avertizarea de vreme severă vizează toate localitățile din județ.

Sunt pregătite să acționeze atât companiile care prestează serviciile de deszăpezire pentru drumurile județene, când și Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu care nu beneficiază de un contract de deszăpezire pentru acest sezon. Licitația nu a mai fost finalizată anul trecut și, astfel, nu mai există o companie specializată în intervențiile pe timp de iarnă, la deszăpezire.

Până acum nu au fost însă sincope, însă nici cantitatea de zăpadă din majoritatea zonelor din județ nu a fost una foarte mare sau chiar a lipsit cu totul. Cele mai multe probleme au fost înregistrate în zona turistică montană Rânca. Aici a nins abundent în ultimele luni și stratul de zăpadă măsoară și 2 – 3 metri pe alocuri, în decor. Șoseaua a fost menținută însă deschisă și a fost curățată în permanență. Utilaje vor fi mobilizate și în zilele următoare în zona montană a județului Gorj pentru curățarea drumurilor.

Și poliția va fi în zonă  

Rânca va beneficia de o mobilizare sporită a autorităților ca urmare a numărului mare de turiști care sunt așteptați în stațiune. Mii de oameni vor urca la Rânca pentru a se caza sau pentru a practica sporturi de iarnă „Este avertizare de vreme severă. Știm că în zona montană fenomenele meteo sunt accentuate, dar noi vom fi în zonă și știm ce avem de făcut. Nu va fi pentru prima dată când ne vom confrunta cu asemenea vreme. Vor mai scădea temperaturile, dar turiștii pot să urce la Rânca.

Fiecare instituție știe ce are de făcut

Fiecare instituție știe ce are de făcut. La nevoie vor fi și filtre în Novaci. Dar este de menționat faptul că în acest sezon de iarnă nu a fost închis vreodată DN 67 C și s-a urcat și s-a coborât din stațiune. Lumea poate să vină la Rânca. Drumul de acces este curățat în fiecare zi. În Rânca avem două cabinete medicale în cele mai aglomerate zone de lângă pârtii. Mai este și un cabinet medical cu activitate 24 de ore din 24”, a precizat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

Recomandări și din partea IPJ

Polițiștii gorjeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații în cea mai mare parte a țării conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie

„În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul  sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi”, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Exit mobile version