16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPUG-ul a fost predat Primăriei Târgu Jiu

PUG-ul a fost predat Primăriei Târgu Jiu

Planul de Urbanism General a fost predat Primăriei Târgu Jiu. Documentația a fost în sfârșit finalizată, după încercări de mai mulți ani. A fost o promisiune de campanie încă din primul mandate al actualului primar din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Planul de Urbanism General a fost întocmit de o firmă de specialitate și este acum în analiză la primărie. După cum a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, Serviciul Urbanism urmează să se pronunțe pe marginea modului în care a fost întocmit Planul de Urbanism General.

Dacă va fi nevoie de completări sau de modificări acestea vor fi transmise firmei care s-a ocupat de realizarea PUG-ului. După ce va fi definitivat în conformitate cu sugestiile Serviciului Urbanism, Planul va intra pe circuitul de avizare. În final va fi depus la Ministerul Dezvoltării pentru aprobarea finală.

Ar putea dura un an până la aprobarea finală

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai spus că după ce va fi definitivat, PUG-ul va fi trimis la toate instituțiile de profil pentru a obține avizele necesare. Va fi un proces de durată, însă cel mai mult Planul va aștepta la Minsterul Dezvoltării, de la câteva luni la un an:

„Avem în sfârșit acest Plan de Urbanism General depus la municipalitate. Cei de la Serviciul Urbanism au acum posibilitatea de a face analizele necesare și de a solicita firmei completări sau modificări. Când va fi gata acest proces se va intra la avizare și apoi documentația va ajunge la Ministerull Dezvoltării. Din păcate, aici va sta și cel mai mult. Așa este procedura. Se poate ajunge și la un an de zile. Cert este că acest Plan va asigura ostabilitate în zona de urbanism”, a menționat Marcel Romanescu.

Vor exista două zone industriale mari

Municipiul Târgu Jiu va avea două zone industriale mari: una în partea de nord și alta în partea de sud. În partea de sud sunt disponibile 30 de hectare de teren(zona CET). Aici ar putea fi amenajat chiar un parc industrial. Este în derulare elaborarea PUZ-ului.

De asemenea, în partea de nord a municipiului va fi a doua zonă industrială(Ciocârlău), cu o suprafață de 27 de hectare. Primarul Marcel Romanescu a precizat că deja există interes din partea unor investitori polonezi pentru terenul din partea de nord a municipiului: „În partea de sud vom putea face chiar un parc industrial, dacă va fi necesar. Aici vor putea exista inclusiv firme din domeniul prestărilor de servicii.

În partea de nord investitorii polonezi vor să construiască sere și unități de producție. Ei chiar ar vrea să cumpere terenul. Vedem care va fi formula potrivită. Cert este că va fi o licitație la care se vor putea înscrie și alte companii interesate. Acolo sunt dispnibile utilități, iar terenul este liber de sarcini. Cei din Polonia s-au interesat inclusiv de forța de muncă de aici. Le-am spus să nu ia în calcul salarii foarte mici pentru că oamenii nu o să accepte orice”, a menționat edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS