Acasă Local Gorj Sute de turiști sunt așteptați în weekend la Rânca

Sute de turiști sunt așteptați în weekend la Rânca

Sute de turiști sunt așteptați în weekend la Rânca
Sute de turiști sunt așteptați în weekend la Rânca

Sute de turiști sunt așteptați la Rânca în acest weekend. Este vorba de rezervările făcute în timpul acestei săptămâni la pensiunile, cabanele și la hotelurile din stațiune. Pe lângă persoanele care au decis să înopteze la Rânca una-două sau chiar trei nopți, vor mai fi turiștii de o zi.

Astfel, se așteaptă ca cel puțin sute de turiști să urce în fiecare zi la Rânca și să coboare înainte de lăsarea serii. Va fi primul week-end din acest sezon de iarnă în care pe pârtii se va regăsi zăpadă naturală.

Administratorii pârtiilor din zona montană nu au mai folosit tunurile de zăpadă, dat fiind faptul că a nins aproape în fiecare zi din această săptămână. Prin urmare, s-a depus un strat de zăpadă care a crescut calitatea pârtiilor și siguranța celor care vor schia la Rânca sau vor merge la săniuș. Sunt deja familii care au urcat și care s-au cazat în zona cabanelor, iar de astăzi vor putea să practice sporturi de iarnă.

Centrele de închiriat echipamente sunt deschise

În Rânca sunt deja deschise centrele pentru închiriat echipamente. Este vorba de sănii și schiuri, echipamente pentru snowboard sau protecție. În stațiune se vor afla cu efective sporite și salvatorii montani.

Se are în vedere prezența unui număr mare de turiști, dat fiind faptul că acum pârtiile se prezintă foarte bine și se va putea schia fără probleme. Serviciul Județean al Salvamont Gorj va avea deschise cele două baze de intervenție din Rânca. Tot în Rânca salvamontiștii asigură permanența la un centru medical, unde poate fi acordată asistență de bază până la sosirea ambulanței, în funcție și de intervenție și de gravitatea cazului.

În zona pensiunilor și a cabanelor sunt funcționale și 12 restaurante și autoserviri unde se va putea mânca în condițiile respectării măsurilor din pandemie. Este vorba de asigurarea igienei și a distanțării fizice. În general, hrana se servește la pachet sau în aer liber, acolo unde există și terase. Proprietarii de pensiuni din Rânca pregătesc în aceste zile și săptămâna viitoare Crăciunul. Vor fi sacrificați porci și produsele vor fi puse la afumat, astfel încât să fie gata de sărbători pentru a fi oferite turiștilor care vor petrece finalul de an la Rânca.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version