Acasă Local Prognoza până pe 5 aprilie în Oltenia

Prognoza până pe 5 aprilie în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia
Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vremea se încălzeşte din 26 martie, iar probabilitatea de precipitaţii va rămâne ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni (23 martie – 5 aprilie).

În Oltenia

Temperaturile maxime, în medie, vor fi scăzute la începutul intervalului, când se vor înregistra 1 – 2 grade Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 0 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Ulterior, regimul termic va fi în creştere de la o zi la alta, fapt ce va determina, între 29 martie şi 5 aprilie, medii ale maximelor termice de 14 – 16 grade şi ale valorilor minime de 3 – 5 grade, vremea devenind caldă.

Precipitaţii vor apărea pe aproape întreg parcursul intervalului de două săptămâni, dar acestea vor fi mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse în intervalul 23 – 25 martie.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în primele nopţi, când se vor înregistra temperaturi maxime între -6 şi -4 grade şi minime de la -11 la -10 grade, în medie. Ulterior, regimul termic va fi în creştere treptată, iar între 27 martie şi 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4 – 6 grade, iar a minimelor nocturne de -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, va fi ridicată în intervalul 23 – 25 martie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi prezente la nivel izolat, mai puţin în zilele de 28 martie şi 2 – 3 aprilie, când se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi local mai importante cantitativ.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version