Acasă Local Dolj „Bombă“ de la Distrigaz pe strada Elena Teodorini

„Bombă“ de la Distrigaz pe strada Elena Teodorini

Capcană pentru şoferi pe strada Elena Teodorini

Dacă aveţi trecere pe strada Elena Teodorini din Craiova, mai ales pe timp de noapte fiţi cu băgare de seamă. La intersecţia cu strada Câmpia Islaz, strada a fost spartă pe toată lăţimea pentru efectuarea unui branşament la reţeaua de gaze.

Numai că asfaltul nu a mai fost refăcut în întregime. Parte din acest şanţ s-a transformat într-un crater, o adevărată capcană pentru şoferi.

Şi mai grav este că, în urma precipitaţiilor căzute în ultima vreme, şanţul este plin cu apă. Din care cauză, este greu de evitat de conducătorii auto.

Culmea, cei de la Distrigaz Sud Reţele spun că strada trebuie refăcută în termen de trei zile de la finalizarea lucrărilor.

Aşa arăta strada după efectuarea lucrărilor/foto:Claudiu Tudor

Au trecut, însă, peste două săptămâni şi firma care a spart strada nu şi-a mai făcut apariţia să refacă în întregime covorul asfaltic.

Totuşi, în urmă cu o săptămână a trimis nişte munictori să mai arunce o lopată de pietriş. Între timp a plouat, apa a spălat umplutura şi sub roţile maşinilor se cască acelaşi crater.

Trei zile şi trei săptămâni

Aşa arată strada după reparaţii parţiale/foto: Maria Cernătescu


Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele spun că refacerea străzii nu s-a făcut în termen. Cauza, trebuie să se facă probe de verificare a etanșeității și de exploatare în siguranță a noului tronson.


S-a efectuat o lucrare de branșament pentru conectarea la rețeaua de gaze naturale a unui  imobil. Conform legislației în vigoare, branșamentul este realizat de un operator economic autorizat de către ANRE, căruia îi revine și obligația de a reface asfaltul. În cazul semnalat, asfaltul nu a fost refăcut integral pentru a permite conectarea acestui branșament la rețeaua de distribuție și efectuarea probelor de verificare a etanșeității și de exploatare în siguranță a tronsonului nou, obligatorii înainte de punerea sa în functiune.

Pentru a permite efectuarea acestora, asfaltarea se face cu titlu provizoriu, până la finalizarea tuturor etapelor și punerea în funcțiune. Termenul legal de refacere a pavajului este de trei zile lucrătoare de la finalizarea lucrării,

se arată într-un răspuns transmis de Distrigaz Sud Reţele către GdS.

Exit mobile version