Acasă Local Primăria, în litigiu cu constructorul la trei ani de la restaurarea unei...

Primăria, în litigiu cu constructorul la trei ani de la restaurarea unei clădiri de patrimoniu din Slatina

Primăria, în litigiu cu constructorul la trei ani de la restaurarea unei clădiri de patrimoniu din Slatina
Primăria, în litigiu cu constructorul la trei ani de la restaurarea unei clădiri de patrimoniu din Slatina

O clădire restaurată în urmă cu trei ani cu aproximativ 7,5 milioane lei, fonduri islandeze, are probleme mari, Primăria Slatina, care este proprietar, dând în judecată constructorul.

O firmă din Bacău care în 2016 a încheiat lucrările de reabilitare a fostului cinematograf „Victoria“ din Slatina în 2016 este chemată în judecată de Primăria Slatina pentru un prejudiciu de 120.000 lei. La scurt timp de la recepția lucrărilor au apărut și problemele, în prezent fiind nevoie să se intervină la hidroizolație, pentru că apa a pătruns prin acoperiș și afectează pereții și instalația sanitară.

Primăria Slatina a câștigat deja în primă instanță procesul cu Phoenix Transbac

Managerul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că Primăria Slatina a câștigat deja în primă instanță procesul cu Phoenix Transbac, din Bacău, firma care a executat lucrările care în prezent sunt încă în garanție, iar acum se judecă apelul. Până la finalizarea conflictului în instanță este nevoie, însă, să se intervină de urgență, degradarea clădirii continuând.

„În această perioadă de garanție au apărut și primele neconformități în ceea ce privește partea de balcon și partea de acoperiș. Au apărut niște infiltrații în partea de plafon, care s-au prelins pe partea de pereți, instalații electrice, mai multe componente. Din păcate nu avem o colaborare așa cum ar trebui cu constructorul (n.r. – Phoenix Transbac) de la Bacău, fapt pentru care după nenumărate sesizări noi am mers în instanță. În instanță ni s-a dat câștig de cauză pe fond. Din păcate, în momentul de față va trebui să facem aceste remedieri pe cheltuială proprie, conform expertizei în primă instranță, după care sperăm ca la apel să ni se dea din nou câștig de cauză și să ne îndreptăm către constructor pentru prejudiciul creat. Din expertiză a rezultat un prejudiciu de aproximativ 120.000 lei, fără TVA“, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru.

Problemele s-au ținut lanț încă din primele luni de la recepția lucrărilor. Sistemul de încălzire nu a putut fi pornit încă din prima iarnă pentru că funcționează electric iar instalația a cedat, fiind subdimensionată, prin urmare în sezonul rece clădirea nu poate găzdui niciun fel de manifestare.

Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.
Exit mobile version