Acasă Local Despăgubiri de aproape 5 milioane de lei pentru drumul industrial și modernizarea...

Despăgubiri de aproape 5 milioane de lei pentru drumul industrial și modernizarea străzii Oituz

Despăgubiri de aproape 5 milioane de lei pentru drumul industrial și modernizarea străzii Oituz
Despăgubiri de aproape 5 milioane de lei pentru drumul industrial și modernizarea străzii Oituz

Primăria Slatina va achita cu titlu de despăgubiri aproape 5 milioane de lei pentru proprietarii a 120 de parcele de teren situate în zona în care se construiește un drum industrial, respectiv cea în care se lărgește strada Oituz.

Un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în Consiliul Local prevede achitarea de despăgubiri în valoare totală de 4,874 milioane de lei către mai mult de 120 de proprietari. Este vorba despre două proiecte ale municipalității, „Modernizare infrastructura rutieră existentă în municipiul Slatina (Pitești, Oituz, b-dul Sf. Constantin Brâncoveanu“, respectiv „Construire drum de legătură între zonele industriale”, pentru a căror realizare se vor efectua exproprieri.

120 de parcele de teren vor intra în proprietatea primăriei, 116 doar în zona drumului industrial care va lega cele două zone industriale ale Slatinei, iar patru în zona adiacentă străzii Oituz.

Banii pe care îi vor primi proprietarii din zona industrială sunt însă sume aproape infime. Conform evaluărilor, proprietarii de teren în extravilanul municipiului vor fi despăgubiți cu 5 lei/mp. Cea mai mare sumă va reveni Hergheliei Slatina, 269.875 lei, pentru cele peste 5 hectare de teren care vor intra în proprietatea municipalității, pentru toate cele 116 parcele de teren de pe traseul drumului industrial ce urmează a se construi achitându-se mai puţin de un milion de lei (918.395 lei).

Cei patru proprietari de teren din zona adiacentă străzii Oituz, „centura“ Slatinei aflată într-o stare deplorabilă, vor primi, în schimb, câte 220 lei/mp pentru terenul aflat în intravilan. Suma totală este de 3.955.820 de lei.

Cei patru proprietari și sumele care le revin sunt următoarele:

  • teren în suprafață de 4.103 mp, situat în intravilanul municipiului Slatina, strada Oituz, nr. 68C: moștenitori Andone Constantin, 902.660 lei;
  • teren în suprafață de 5.350 mp, situat în intravilanul municipiului Slatina, strada Oituz, nr. 68C: Băltărețu Gheorghe, 1.177.000 lei;
  • teren în suprafață de 6.548 mp, situat în intravilanul municipiului Slatina, strada Oituz, nr. 68H: Canovici Ionel, 1.440.560 lei;
  • teren în suprafață de 1.980 mp, situat în intravilanul municipiului Slatina, strada Oituz, f.n.: Georgescu Dănuț, 435.600 lei.
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.
Exit mobile version