Acasă Local Gorj Ultimele controale în unitățile de învățământ înaintea începerii anului școlar

Ultimele controale în unitățile de învățământ înaintea începerii anului școlar

Autoritățile din Târgu Jiu au derulat ieri o verificare la unitățile de învățământ de pe raza orașului, înaintea începerii anului școlar. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a aflat la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae“ și la Grădinița „Mihai Eminescu“.

Școala „Sfântul Nicolae“ a beneficiat de lucrări de extindere. Au apărut săli de clasă în plus pentru elevi. Lucrări de extindere au loc și la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ din municipiu.

Potrivit primarului Romanescu, lucrările vor continua și după 9 septembrie, iar acestea nu vor afecta procesul de învățământ. Sunt șanse ca două săli de clasă noi să fie date în folosință la începerea anului și alte două să fie gata în perioada următoare.

Într-o singură școală continuă lucrările

Marcel Romanescu a spus că a fost nevoie de numeroase lucrări de reparații la școli, creșe și grădinițe.

Suma investită este de peste 1,5 milioane de lei. Au fost vizate grădinițele cu mulți copii, precum cele din Olari și Mioriţei. Colegiile „Gheorghe Magheru“, „Ion Mincu“, „Traian Vuia“ sau Liceul de Artă s-au aflat, de asemenea, în programul de reparații și igienizare derulat de municipalitate.

Conform edilului, singura unitate unde lucrările vor continua și după debutul anului școlar va fi Școala „Alexandru Ștefulescu“. În rest, în toate instituțiile de învățământ nu vor fi probleme.

Exit mobile version