Acasă Local Gorj Stadionul Municipal, administrat după modelul arenei pe care joacă Ajax

Stadionul Municipal, administrat după modelul arenei pe care joacă Ajax

-

Unul dintre cele mai mari cluburi din fotbalul mondial şi european intenţionează să investească într-un centru sportiv la Târgu Jiu. Este vorba de Clubul Ajax Amsterdam din Olanda. Un director din cadrul entităţii sportive amintite a purtat recent discuţii cu autorităţile locale. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în municipiu a sosit directorul de relaţii internaţionale al Clubului Ajax Amsterdam. Acesta a vizitat Stadionul Municipal din Târgu Jiu şi a beneficiat de o prezentare a arenei din partea reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii. Marcel Romanescu a spus că discuţiile au vizat partea administrativă pentru a implementa la Târgu Jiu un model eficient de management. Astfel, o administrare corectă ar putea aduce fondurile necesare pentru administrarea arenei care costă 28 de milioane de euro.

Vizită de documentare

Edilul din Târgu Jiu a mai declarat că oaspeţii i-au invitat pe reprezentanţii primăriei în Olanda pentru a vizita Clubul Ajax Amsterdam şi cum este acesta condus din punct de vedere administrativ şi sportiv. Clubul Ajax deţine 14% din asocierea care administrează baza sportivă din Amsterdam. Potrivit edilului Romanescu, în Olanda arena sportivă produce foarte mulţi bani şi toată lumea are de beneficiat de pe urma investiţiei respective, inclusiv clubul care primeşte dividende. „Am fost invitaţi în Olanda pentru a vedea cum se lucrează acolo. Este un management pe două paliere: unul sportiv şi altul administrativ. Arena este foarte bine administrată şi produce bani care ajung inclusiv la clubul care este acţionar cu 14% la baza sportivă. Vrem să aducem acel model la noi“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.