Acasă Local Gorj Podul Ferdinand, monument istoric, lăsat să ruginească

Podul Ferdinand, monument istoric, lăsat să ruginească

-

Autorităţile locale susţin că Podul Ferdinand de lângă Parcul Central din Târgu Jiu are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare. Conform viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor, primarul Marcel Romanescu ar trebui să trateze cu prioritate un astfel de monument. Este nevoie de fonduri pentru revopsire şi alte lucrări de întreţinere. Adrian Tudor a mai declarat că mai sunt două tronsoane din vechiul pod, însă amplasate pe celălalt mal al râului. Şi acestea trebuie reabilitate, însă din cauza tonajului ridicat nu pot fi relocate. Un singur modul are 80 de tone. Este nevoie de o macara uriaşă care nu poate fi montată pe malul râului Jiu.

Greu de mutat

Vicele Adrian Tudor este de părere că a fost în urmă cu o lună de zile la modulele lăsate în afara vechiului pod şi nu sunt soluţii pentru mutarea acestora. Nu se pot folosi nici elicoptere, cu toate că a fost avansată şi soluţia respectivă. Tudor a mers în zonă inclusiv cu specialişti de la Ministerul Apărării. Cele două module ale podului sunt în buruieni şi lăsate pradă ruginii. „Am încercat tot felul de soluţii, însă nu trebuie să abandonăm aceste module. Au o greutate foarte mare şi sunt foarte greu de mutat. Ele fac parte din vechiul pod, unde au avut loc luptele de la Podul Jiului. Acesta este podul original şi trebuie să avem grijă de el. O parte din pod este funcţional şi face legătura între Parcul Central şi insuliţă, iar cele două module sunt pe malul celălalt. Trebuie alocate fonduri pentru mutare şi reabilitare. Trebuie să fie găsite soluţii pentru reîntregirea podului sau pentru valorificarea, aşa cum se cuvine, a celor două module“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.