17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe unde intră peste 150.000 de euro în Parcul Romanescu (Galerie Foto)

Pe unde intră peste 150.000 de euro în Parcul Romanescu (Galerie Foto)

La Primăria Craiova a fost semnat, ieri, contractul cu firma Ambient One Construct SRL, cea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea căii mici de acces în Parcul „Nicolae Romanescu“, cea cu statuia. Contractul prevede, pe lângă o reconfigurare a intrării a doua din parc, aşa cum este ea cunoscută de către craioveni, şi menţinerea statuii actuale (cea cu doi cai), dar amplasarea ei pe un alt soclu. Pentru proiectul tehnic, asistenţa tehnică din partea proiectantului şi execuţie, autorităţile vor plăti din bugetul local 636.737,99 lei plus TVA, adică peste 150.000 de euro, firma originară din Constanţa având la dispoziţie două luni pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie.
„Contractul prevede modernizarea accesului în Parcul «Nicolae Romanescu» și reamplasarea statuii. Este vorba de statuia cu cei doi cai, care va fi amplasată pe un alt soclu, mult mai adecvat și mai corelat cu dimensiunile ei. Această necesitate a plecat de la faptul că soclul era deteriorat în totalitate, iar toți arhitecții cu care am vorbit au spus că dacă tot facem o lucrare, atunci să o facem cum trebuie. Firma care a câștigat studiul de fezabilitate a gândit o piațetă care să fie în concordanță cu interiorul parcului. Acum este o zonă în care se parchează mașinile într-o parte și alta, iar după modernizare ea va deveni o zonă pietonală“, a spus, ieri, primarul Mihail Genoiu, înainte de a-şi pune semnătura pe contract.
Cum va arăta a doua intrare din Parcul „Nicolae Romanescu“, după modernizare? Cel care a oferit aceste detalii a fost Tudor Zamfir, reprezentant al firmei Ambient One Construct SRL: „Se va demola soclul, care se află într-o stare avansată de degradare, se va reabilita statuia. Se va scoate tot asfaltul care este împrejurul statuii, la intrare, și se va înlocui cu pavaj din piatră, la fel cum este cel din interiorul parcului. Se reconfigurează trotuarele și se lărgește zona de acces în parc. Vor fi zone cu bănci rotunde, cu o continuitate de acces pentru cărucioare, nu o să mai fie bordurile care delimitează acum zona“. „O să terminăm mai repede de opt luni, nu ne va prinde iarna“, a conchis Tudor Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS