10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExperimente cu sensurile unice, pe nervii craiovenilor (GALERIE FOTO)

Experimente cu sensurile unice, pe nervii craiovenilor (GALERIE FOTO)

După mai multe critici venite din partea cetăţenilor, Primăria Craiova a anunţat că, începând cu data de 8 mai, renunţă la o parte dintre sensurile unice instituite în Bănie la începutul lunii februarie. O parte dintre schimbările anunţate au rămas numai pe hârtie, pentru că ieri semnele de circulaţie montate la începutul lunii februarie erau tot acolo.

S-a schimbat schimbarea! Aceasta este, pe scurt, poziţia Primăriei Craiova faţă de sistematizarea circulaţiei rutiere pe o parte dintre străzile din Bănie. La sfârşitul lunii ianuarie, municipalitatea anunţa instituirea a zeci de sensuri unice pe străzi din cartierul Valea Roşie, Centru sau zona Parcului Puşkin. La scurt timp după ce modificările aduse mai mult au blocat circulaţia decât să o descurce, au apărut şi primele critici.
Astfel, într-o şedinţă de Consiliu Local de la sfârşitul lunii martie, consilierul Marian Vasile s-a plâns că circulaţia rutieră în zona Parcului Puşkin este infernală. „Deja nu mai avem răbdare, la ultima şedinţă ni s-a spus că este o soluţie provizorie şi că se vor mai schimba sensurile pentru a se mai fluidiza circulaţia în zonă. În schimb, s-au marcat locurile de parcare. Este o situaţie pe care craiovenii nu o mai suportă“, spunea atunci Marian Vasile.
Tot atunci, primarul Mihail Genoiu promitea că în câteva zile se va rezolva problema. „Sunt foarte multe modificări care se vor face legat de aceste sensuri unice. Îmi spuneau cei de la Sistematizare că încă mai vin solicitări de modificări pe care le verifică, o să le băgăm toate odată. Cât de curând, zilele următoare, urmează aceste modificări“, a susţinut primarul. Zilele au trecut, iar marţi seară, puţin după ora 20.00, Primăria Craiova a anunţat că, începând de miercuri, vor fi puse în aplicare noi reglementări ale circulaţiei autovehiculelor pe unele străzi din municipiul Craiova.

Pe strada Înfrăţirii se circulă de ieri în ambele sensuri, iar parcarea pe partea dreaptă a fost interzisă

Uite sensul unic, nu e sensul unic!

„Începând cu data de 08.05.2019 se va pune în aplicare Hotărârea nr. 1/2019 a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale, cu privire la reglementarea circulaţiei autovehiculelor pe anumite străzi din municipiul Craiova“, a anunţat Primăria Craiova. Modificările vizează şase străzi din Craiova. Astfel, pe strada Înfrăţirii (sectorul cuprins între intersecțiile cu străzile Nanterre și A.I. Cuza) se revine la dublu sens de circulaţie. În plus, au fost montate indicatoare de oprire interzisă cu panou adițional cu ridicarea autoturismelor.
S-a revenit la circulaţia în ambele sensuri şi pe străzile Vântului (între străzile General Magheru şi Revoluției), Ulmului şi Mircea Vodă.
În cazul altor două străzi s-a hotărât inversarea sensului de mers. Astfel, a fost inversat sensul de mers pe strada Oituz (sectorul cuprins între intersecțiile cu străzile Zambilei şi Horia), dar şi sensul de mers pe strada Jieţului (sectorul cuprins între intersecţiile cu străzile General Dragalina şi Mircea Vodă).

Pe strada Înfrăţirii se circulă de ieri în ambele sensuri, iar parcarea pe partea dreaptă a fost interzisă

Locurile de parcare vopsite îl contrazic pe primar

Ieri, după prânz, pe unele străzi vizate de aceste modificări nu se modificase nimic. Astfel, potrivit indicatoarelor, pe strada Mircea Vodă se circula tot într-un singur sens, iar sensul de mers nu fusese inversat pe Jieţului.
În schimb, pe strada Înfrăţirii fuseseră montate alte indicatoare rutiere şi se circula în ambele sensuri. Şi pe strada Ulmului se revenise la circulaţia în ambele sensuri, iar locurile de parcare trasate în cursul lunii martie fuseseră acoperite cu vopsea.
Aceeaşi „soartă“ o vor avea şi locurile de parcare trasate pe strada Mircea Vodă, pe care se va circula în ambele sensuri.
Întrebat despre acestă situaţie, primarul Mihail Genoiu a explicat pentru GdS că s-a renunţat la sensurile unice care au creat ambuteiaje. „Am umblat doar la acele sensuri unde au existat sesizări, unde oamenii au fost nemulţumiţi şi unde s-au creat acele ambuteiaje. Nu erau sensuri unice definitive, am ţinut cont de părerea oamenilor şi am făcut modificările“, a susţinut edilul.
Acesta a mai precizat că „unde s-au schimbat sensurile nu s-au trasat parcări, ci doar acolo unde nu au fost probleme cu sensurile unice“. Declaraţia sa este contrazisă însă de locurile de parcare acoperite cu vopsea gri de pe strada Ulmului.
La rândul lor, reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că aceste modificări au fost făcute „pentru fluidizarea traficului în zonă“. Ca şi cele din februarie, de altfel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS