5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii care au atacat un bărbat cu bâtele, arestaţi la domiciliu

Craiovenii care au atacat un bărbat cu bâtele, arestaţi la domiciliu

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să-i plaseze în arest la domiciliu pe cei patru craioveni acuzaţi că au atacat un bărbat cu bâte şi săbii. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, în cartierul craiovean Rovine.
Potrivit anchetatorilor, totul a început în seara zilei de 14 ianuarie, la un restaurant de pe strada A.I. Cuza, unde craioveanul Liviu Popovici a avut un conflict verbal cu Alexandru Constantin, Marian Savu şi Marius Cojocaru.
Ulterior, aceştia din urmă, împreună cu craioveanul Ionuţ Trandafir, au hotărât să se răzbune pe Popovici. A doua zi, dimineaţa, cei patru au mers cu un Audi în cartierul Rovine şi l-au aşteptat pe Popovici, iar când acesta a apărut la volanul unui Mercedes, cei patru l-au atacat. „Imediat ce autoturismul marca Mercedes condus de persoana vătămată Popovici Liviu a plecat de pe loc şi a intrat în raza vizuală a inculpaţilor, aceştia s-au pus, la rândul lor, în mişcare, efectuând manevra de mers înapoi, la volan fiind inculpatul Constantin Alexandru, care, după ce a traversat strada principală, Aleea N. Iorga, a accelerat, lovind puternic, cu intenţie, autoturismul proprietatea persoanei vătămate G. Mihaela, mama lui Popovici Liviu, ce ocupa în acel moment locul din dreapta faţă“, au precizat procurorii doljeni. Anchetatori au mai reţinut că trei dintre bărbaţi l-au lovit cu bâtele şi săbiile atât pe Popovici, cât şi maşina condusă de acesta. „Ceilalţi trei s-au năpustit asupra autoturismului persoanelor vătămate, lovind puternic în acesta cu respectivele obiecte contondente, spărgând parbrizul şi geamul stânga-faţă. Ulterior, după ce au spart geamul din dreptul şoferului, aceiaşi inculpaţi au început să lovească în mod repetat cu obiectele cu care erau înarmaţi în persoana vizată Popovici Liviu, în diverse zone ale corpului“, au mai precizat anchetatorii.

Au scăpat de arestul preventiv

La sfârşitul lunii martie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi.
Alexandru Constantin, Marian Savu, Marius Cojocaru şi Ionuţ Trandafir au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Alţi doi craioveni, care au încercat să ia faptele asupra lor, sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului, iar Popovici şi un amic al acestuia -de port fără drept de obiecte periculoase. În cazul acestora din urmă, procurorii doljeni au stabilit că, în seara zilei de 14 ianuarie, erau înarmaţi cu câte un cuţit.
La sfârşitul lunii aprilie, Tribunalul Dolj a hotărât ca Cojocaru, Savu, Constantin şi Trandafir să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat ieri.
De data aceasta, judecătorii craioveni au hotărât ca toți cei patru inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu. „Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv a inculpaţiilor Constantin (fost Olaru) Alexandru, zis Alex Nebunu, Savu Marian, zis Ţapu, Cojocaru Marius Nicuşor, zis Grasu, şi Trandafir Ionuţ Ciprian cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile“, se arată în hotărârea instanţei, care este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS