16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBărbat de 63 de ani, anchetat după ce ar fi făcut sex cu o fată de 13 ani

Bărbat de 63 de ani, anchetat după ce ar fi făcut sex cu o fată de 13 ani

Un bărbat, de 63 de ani, din comuna gorjeană Negomir, este anchetat sub acuzaţia de act sexual cu un minor, după ce ar fi lăsat însărcinată o fată de 13 ani. Eleva ar fi avut mai multe întâlniri cu bărbatul, care locuia la câteva case distanţă şi care era divorţat. Primele relaţii sexuale între cei doi ar fi avut loc în luna ianuarie. Copila locuia împreună cu mama și bunica. Ieri, fata a mers la Spitalul din Rovinari, pentru o serie de analize. Medicii au constatat că eleva este însărcinată în 20 de săptămâni. Bunica a decis să depună o plângere la poliţia din localitate. Oamenii legii au început o anchetă, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. „Polițiștii gorjeni fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu minor, după ce o minoră, de 13 ani, din Negomir, ar fi întreținut relații sexuale consimțite cu un bărbat, de 63 de ani, din aceeași localitate, începând cu luna ianuarie“, a declarat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Bărbatul este cercetat în libertate

În momentul de faţă, suspectul este anchetat în stare de libertate. Autorităţile locale s-au sesizat în legătură cu cele întâmplate. „Am înțeles că fata a fost la un control la Rovinari, cu bunica ei, nu știm mai multe lucruri. Am înțeles că fata ar mai fi avut probleme de genul acesta, ar mai fi fost și altcineva condamnat. Am trimis viceprimarul acolo, mai are o soră. Bărbatul acuzat este vecin cu ea. Nu știu să mai fi avut probleme. Poliția și cei de la Protecția Copilului anchetează cazul și o să aflăm mai multe. E revoltător să aibă o asemenea vârstă și să fie însărcinată“, a declarat Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.
Fata va beneficia de consiliere de specialitate din partea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Va fi realizată şi o anchetă socială pentru a se stabili dacă minora mai poate locui la Negomir, împreună cu mama şi bunica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS