3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii buzeșteni au cucerit 13 medalii de aur, argint și bronz la Informatică

Elevii buzeșteni au cucerit 13 medalii de aur, argint și bronz la Informatică

Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova a avut în acest an cel mai mare lot de elevi calificați la Olimpiada Națională de Informatică. „Au fost 22 de elevi de gimnaziu și liceu care s-au calificat la etapa națioanală a Olimpiadei de Informatică. La liceu, echipajul județului Dolj a fost format exclusiv din elevi de la Colegiul «Buzești». Vreau să îi felicit pe toți pentru dăruirea, pasiunea și forța de care au dat dovadă. Felicitări pentru rezultatele extrem de frumoase!“, a precizat profesorul de informatică Marius Nicoli.
Olimpiada pentru liceu s-a desfășurat la Suceava, de unde buzeștenii au revenit medaliați cu aur și argint. Astfel, locul I și medalie de aur a obținut Emanuel Dicu, clasa a XI-a, elev cunoscut și pentru performanțele pe plan internațional.
Mențiune și medalie de aur au obținut Alexandra Udriștoiu, clasa a XI-a, și ea cu performanțe naționale și internaționale, precum și Ruxandra Nanu, clasa a X-a. Mențiune și medalie de argint a luat Radu Nicolae – clasa a X-a, Alexandra Nicola – clasa a IX-a și Mih-nea Anghel – clasa a IX-a. Medalii de argint au obținut și elevii Bogdan Cîrceanu – clasa a XII-a, Mihaela Cismaru – clasa a XI-a, Robert Lincă – clasa a XI-a și Dănuț Aldea – clasa a X-a.
Rezultate spectaculoase au fost și la gimnaziu, olimpiada națională fiind la București. Theodor Alexe Cismaru, elev în clasa a VI-a, a obținut mențiune și medalie de argint, iar elevii Alma Petria și Mihai Stamatescu, ambii în clasa a VII-a, au obținut medalii de bronz.
Potrivit profesorului Marius Nicoli, care a antrenat olimpicii premiați, un rezultat cu totul special e reprezentat de calificarea în lotul național de seniori a elevilor Adrian Emanuel Dicu și Radu Mihai Nicolae. Radu este pentru prima dată calificat în lotul național. Prin ei se împlinește un deceniu de calificări consecutive în lotul național a elevilor de la Colegiul Național „Frații Buzești“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS