13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn pacient s-a aruncat pe geam la Spitalul Judeţean Craiova (VIDEO, GALERIE FOTO)

Un pacient s-a aruncat pe geam la Spitalul Judeţean Craiova (VIDEO, GALERIE FOTO)

Momente dramatice joi, în jurul orei 12.00, în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. Un bărbat, de 34 de ani, din Vâlcea, internat în Clinica de Terapie Intensivă a SJU, s-a aruncat pe geam de la etajul trei al unităţii sanitare şi a aterizat pe platforma Unității de Primiri Urgenţe. Bărbatul, care a căzut în gol aproximativ doi metri, era internat de aproximativ o săptămână, iar cadrele medicale spun că era monitorizat în permanenţă. „Bărbatul, de 34 de ani, era internat la Secţia de Terapie Intensivă, cu patologie hepatică. Pacientul era izolat, iar în momentul în care a deschis geamul, cadrele medicale au încercat să îl prindă, dar nu au reuşit, având în vedere că vorbim de un bărbat robust“, a spus Marius Novac, şeful Clinicii ATI din cadrul SJU Craiova.

După ce s-a aruncat pe geam, bărbatul a ajuns pe platforma UPU, de unde intenţiona să se arunce în gol, aproximativ patru metri. Agenţii de pază ai unităţii sanitare au intervenit rapid şi l-au împiedicat să îşi ducă la bun sfârşit planul, prevenind astfel o tragedie. „Omul a deschis geamul şi a sărit de la etajul trei pe pasarelă, de pe pasarelă a sărit pe platformă, iar după aceea a venit în faţă la Urgenţă, să sară din nou. Acolo a fost imobilizat de cei de la pază, practic a sărit pe ei. Era agitat, nu era coerent. Omul spunea că e bolnav şi i se dă tratament care îl droghează. A sărit de la geamul din salon, cadrele medicale au încercat să îl ţină, dar el, fiind foarte masiv, era cât pe ce să o ia şi pe doamna asistentă după el“, a precizat Costel Militaru, şef securitate, pază şi ordine la SJU Craiova.


Cel care i-a atenuat căderea a fost unul dintre agenţii de pază, care a urcat pe acoperişul unei căi de acces, în încercarea de a-l opri. „Am fugit repede, m-am urcat pe aerul condiţionat şi am stat de vorbă cu dânsul. În momentul în care s-a aruncat, m-am aruncat şi eu sub el. A fost bine că nu s-a lovit la cap, la nimic. S-a zbătut să scape şi m-am luptat cu el, au urcat şi colegii mei, domnii doctori l-au sedat, a venit echipa de intervenţie şi au reuşit să îl coboare“, a afirmat agentul de pază Mirel Bârnoiu.

Pacientul s-a întors în Clinica de Terapie Intensivă

După ce a fost imobilizat de către agenţii de pază, bărbatul a fost sedat şi evaluat de către medicii de la UPU. Ulterior, acesta a fost coborât în Unitatea de Primiri Urgenţe, unde au continuat investigaţiile. În momentul în care a fost preluat de medici, bărbatul era conştient şi stabil hemodinamic, iar în urma investigaţiilor s-a stabilit că nu a suferit leziuni cauzate de impact. „S-au terminat investigaţiile în UPU, pacientul nu prezintă leziuni posttraumatice din cauza acestui eveniment şi va fi dus în Clinica de Terapie Intensivă, pentru continuarea tratamentului patologiei lui de bază“, a spus Cristiana Geormăneanu, medic primar medicină de urgență și purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.
Medicii spun că în evoluţia afecţiunii de care suferea vâlceanul pot apărea stări de confuzie. „Pacientul se afla într-o rezervă a Clinicii de Terapie Intensivă din cauza patologiei sale. El era izolat de ceilalţi, având şi o infecţie. Având ciroză hepatică decompensată, în evoluţia acestei afecţiuni pot apărea alterări ale stării de conştienţă, care pot duce la o stare confuzională“, a spus Cristiana Geormăneanu.


Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă, care să stabilească circumstanţele în care s-a petrecut acest incident. „Spitalul a declanşat o anchetă, pentru a identifica toţi factorii care au dus la acest eveniment şi pentru a fi luate măsuri care să preîntâmpine astfel de incidente“, a adăugat Geormăneanu.
În acest moment, în Clinica ATI din cadrul SJU Craiova sunt internaţi aproximativ 60 de pacienţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS