11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCreştere de salarii de 3% pentru angajaţii Primăriei Târgu Jiu, obţinută cu fonduri de la investiţii

Creştere de salarii de 3% pentru angajaţii Primăriei Târgu Jiu, obţinută cu fonduri de la investiţii

Oraşul Târgu Jiu are un buget de venituri şi cheltuieli aprobat. Consiliul Local Târgu Jiu s-a reunit înainte de sărbătorile pascale şi a votat proiectul de buget al municipiului. Primarul Marcel Romanescu a declarat că este mulţumit că oraşul are un buget aprobat, chiar şi cu o întârziere de patru luni. Aleşii locali au avut nevoie de șase ore şi jumătate pentru a aprobat bugetului de venituri şi cheltuieli propus pentru anul 2019. Edilul a mai spus că este mulţumit că instituţia are un buget, dar este nemulţumit de cum arată acesta la anumite capitole. Unul dintre ele este cel dedicat investiţiilor. Astfel, sumele alocate pentru investiţii sunt sub cele din 2018 şi 2017. Marcel Romanescu a spus că a fost împărţită sărăcia în bugetul din acest an. Au fost alocate fonduri suplimentare pentru contractele încheiate cu firmele de construcţii ca urmare a creşterii salariului minim. A mai fost nevoie de fonduri pentru salariile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, dar şi de un buget majorat pentru asigurarea lefurilor funcţionarilor din primărie.

Dezbatere grea

O problemă majoră pe care aleşii locali au avut-o de rezolvat în şedinţa în care a fost aprobat proiectul de buget pe 2019 a fost cea legată de majorarea salariilor în primărie. Marcel Romanescu a spus că era foarte greu de aplicat o majorare de 10% a salariilor, neexistând disponibilul financiar în buget. S-a găsit o soluţie de compromis cu o majorare de 3%. Majoritatea a acceptat procentul respectiv. Au fost luate fonduri de la investiţii şi de la activitatea de gospodărire comunală. Este nevoie de 630.000 de lei pentru a acoperi majorarea de 3%, iar fondurile au fost asigurate în bugetul aprobat recent. Edilul municipiului Târgu Jiu a mai declarat că s-a încercat modificarea bugetului destinat Clubului Sportiv Municipal. Ulterior, s-a revenit la vechile propuneri şi s-a votat bugetul stabilit iniţial. Astfel, CSM Târgu Jiu va putea funcţiona în baza bugetului propriu aprobat de consilierii locali, a mai declarat Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS