6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComercianţii doljeni, verificaţi de poliţiştii de la Economic

Comercianţii doljeni, verificaţi de poliţiştii de la Economic

În urma controalelor făcute la mai multe societăţi comerciale din Craiova, Calafat şi Poiana Mare, poliţiştii au confiscat aproape 500 kg de mere fără documente de provenienţă

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, în zilele de vineri şi sâmbătă, mai multe acţiuni pentru combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și produselor din carne, dar şi din domeniul comercializării legumelor şi fructelor. Au fost verificaţi comercianţi din Craiova, Calafat și Poiana Mare, iar unii dintre ei s-au ales cu amenzi în valoare totală de 300.000 de lei. „Poliţiştii au verificat 21 de societăţi comerciale, 20 de persoane fizice şi trei mijloace de transport, aplicând 40 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare de 300.000 de lei. Poliţiştii au confiscat marfă (260 kg carne şi 2.230 kg legume şi fructe), în valoare de peste 13.000 de lei. De asemenea, a fost constatată o infracțiune de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prevăzută de Legea nr. 84/1998, fiind indisponibilizate 36 de articole de îmbrăcăminte, în valoare totală de 1.600 de lei“, au precizat poliţiştii doljeni.
Cele mai multe sancţiuni au fost date celor care nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa vândută, fie că a fost vorba de carne, fie de fructe. Astfel, la un comerciant au fost descoperită o cantitate de 50 de kilograme de carne tocată de porc, pentru care nu a putut prezenta documentele de provenineţă.
La un alt comerciant a fost descoperite 480 de kilograme de mere fără documente de provenienţă. Oamenii legii au precizat că marfa fără documente a fost confiscată, iar cei doi comercianţi au fost amendaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS