Acasă Local Dolj Şofer băut, prins cu focuri de armă

Şofer băut, prins cu focuri de armă

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că unul dintre poliţişti a tras un foc de avertisment pentru a-l opri pe şoferul fugar (Foto: arhiva GdS)
Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că unul dintre poliţişti a tras un foc de avertisment pentru a-l opri pe şoferul fugar (Foto: arhiva GdS)

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost nevoiţi să folosească armamentul pentru a pune mâna pe un şofer băut, care nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.00, în centrul municipiului Craiova. „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au observat un autoturism care nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcţiune, la intersecţia străzii Popa Şapcă cu strada Unirii. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, însă acesta nu a oprit. La un moment dat, conducătorul auto a abandonat mașina și a continuat deplasarea pe jos. Polițiștii au continuat și ei urmărirea și au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, după ce l-au somat pe bărbat să se oprescă“, au precizat poliţiştii doljeni.
Şoferul fugar a fost prins de poliţişti, care au stabilit că este vorba de un tânăr de 23 de ani, din Craiova, care se urcase băut la volan. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii mai spun că şoferul a fost dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, aşa că s-a ales cu un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Şofer împuşcat de poliţişti

Ultimul incident de acest fel a avut loc la sfârşitul lunii martie, tot în Craiova. Un craiovean de 48 de ani s-a ales cu un glonţ în picior, dar şi cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce s-a urcat băut la volan şi a încercat să fugă de poliţişti. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un echipaj de la Secţia 5, care patrula pe bulevardul Dacia în noaptea de marţi spre miercuri, a observat doi şoferi care se înjurau. Când poliţiştii au încercat să intervină, unul dintre şoferi, care conducea un Opel Vectra, a demarat, încercând să fugă. „Echipajul de poliţie a oprit autospeciala pentru a interveni, fiind informaţi de șoferul rămas cu privire la faptul că celălalt i-a adresat injurii şi s-ar afla sub influenţa alcoolului. Având în vedere că respectivul bărbat a demarat în viteză, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La un moment dat, cel în cauză a coborât din autoturism şi a încercat să fugă. Fiind în urmărirea acestuia, unul dintre poliţişti a efectuat somaţiile legale şi a tras patru focuri de armă în plan vertical, în încercarea de a-l determina pe acesta să se oprească. Întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale, asupra membrelor inferioare ale acestuia a fost executat un foc de armă, care l-a rănit în piciorul stâng“, au precizat oamenii legii. Ulterior, şoferul împuşcat a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, de unde a fost transferat la un spital din Bucureşti.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version