16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVor să majoreze cu 10% salariile în primărie, deşi nu există nici măcar un buget aprobat

Vor să majoreze cu 10% salariile în primărie, deşi nu există nici măcar un buget aprobat

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu ar putea avea salariile majorate. Este vorba de un proiect de hotărâre iniţiat de aleşii locali Eduard Lădaru, Aurel Popescu şi Ion Butan. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este vorba de preşedinţii organizaţiilor municipale de la ALDE, PSD şi PSRo. Cei trei solicită majorarea tuturor salariilor din primărie cu 10%. În opinia edilului, este imposibil să fie majorate salariile cu un asemenea procent. Marcel Romanescu a spus că dacă există în acest moment în ţară o primărie unde să se poată majora lefuri cu un procent de 10%, primarul se va muta acolo. Marcel Romanescu a declarat că a purtat deja o discuţie cu sindicatele funcţionarilor din primărie despre majorarea lefurilor. Potrivit primarului din Târgu Jiu, dacă se va merge cu un asemenea ritm de creştere a salariilor, în trei ani se va funcţiona doar pentru plata salariilor.

Ar trebui să renunţe la investiţii

Marcel Romanescu precizează că va trebui să fie anulate toate investiţiile curente şi se va merge doar pe asigurarea cheltuielilor de funcţionare. În plus, bugetul municipalităţii este deja împovărat de plata indemnizaţiilor de hrană introduse de anul acesta, precum şi de plata voucherelor de vacanţă. Creşterea de 10% pentru salarii propusă de cei trei aleşi nu este realistă, mai spune Marcel Romanescu. Primarul a mai spus că ia în calcul să organizeze o dezbatere publică la care să participe cetăţenii şi lumea să îşi spună părerea legat de împărţirea bugetului. Romanescu a declarat că dacă prin hotărâre de guvern vor fi alocate fonduri pentru creşteri de salarii, atunci nu vor fi probleme. Altfel, este imposibil să fie majorate lefurile celor 550 de salariaţi din aparatul primăriei.

Bugetul Primăriei Târgu Jiu ajunge până în septembrie

Execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli la Primăria Târgu Jiu a devenit o misiune imposibilă. În opinia primarului Marcel Romanescu, este nevoie urgentă ca de la Consiliul Judeţean Gorj să fie alocate fonduri suplimentare pentru acoperirea unor goluri prezente la anumite capitole din bugetul pe acest an. Primarul din Târgu Jiu a precizat că municipalitatea a rămas fără o parte din fonduri după ce au fost modificaţi indicatorii la lucrările de modernizare a infrastructurii scoase la licitaţie. Firmele au fost nevoite să majoreze costurile cu manopera şi nu se mai încadrau în bugetele iniţiale anunţate pentru lucrări. Marcel Romanescu a spus că în momentul de faţă sunt bani pentru a se funcţiona doar până în jurul datei de 1 septembrie.

Încă aşteaptă să fie aprobat

Edilul a precizat că se va afla în situaţia ca din septembrie să pună lacătul pe uşă. Bugetul este foarte mic şi nici măcar nu a fost aprobat. Primarul a spus că va fi nevoit să reducă drastic anumite cheltuieli cu investiţiile. Proritate vor avea proiectele cu finanţare europeană şi asigurarea cofinanţărilor la proiectele respective în detrimentul unor investiţii de la bugetul local. Mai este nevoie de lucrările în execuţie sau deja licitate şi pentru care trebuie să fie asigurate în mod obligatoriu banii. Nu se mai poate renunţa la investiţiile respective. Din păcate, lucrările la canalizarea din Drăgoieni sunt blocate în momentul de faţă, din cauza constructorului. Lucrările merg foarte greu, deşi termenul de finalizare este jumătatea anului, a mai declarat edilul din Târgu Jiu. Marcel Romanescu a cerut conducerii Consiliului Judeţean Gorj să repartizeze fonduri în raport cu numărul de locuitori din fiecare unitate administrativ-teritorială. În municipiul Târgu Jiu sunt asigurate servicii şi investiţii şi pentru ceilalţi locuitori ai judeţului. Mulţi gorjeni vin zilnic la Târgu Jiu pentru a rezolva diferite probleme şi au nevoie de o infrastructură decentă, potrivit lui Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS