5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest la ALRO. Angajaţii vor salarii mai mari (Galerie foto)

Protest la ALRO. Angajaţii vor salarii mai mari (Galerie foto)

Peste 300 de angajați ai ALRO au participat, joi după-amiază, la un miting de protest anunțat de Sindicatul Aluministul, salariații fiind nemulțumiți de oferta conducerii pentru noul contract colectiv de muncă.

În timp ce conducerea ar fi oferit un plus la salariu de 400 de lei brut, două dintre sindicate au cerut dublul acestei sume, motivat de faptul că rezultatele companiei au fost foarte bune. În același timp, acuză liderii, salariile angajaților sunt umilitoare, având în vedere sectorul de activitate, pornind de la un salariu net de 1.300 de lei.
Protestul a început după ora 15.00, la ieșirea angajaților din schimbul de dimineață, iar numărul protestatarilor a crescut de la un minut la altul. Deși la început salariații s-au ferit să se afișeze, ocupând inițial doar parcarea, la îndemnul liderilor au ieșit în față, primind pancarte cu diverse mesaje. Angajații au strigat „Rușine, rușine să vă fie!“ și au cerut măriri de salariu.
„Ne-au adus în această situație umilința și faptul că cei care ne conduc își bat joc de noi, oferindu-ne suma de 7 lei pe zi. Așa cum am declarat în repetate rânduri, reprezintă o jumătate de pâine, doi cartofi și două fire de ceapă. Nu putem mulțumi familiile noastre. Astăzi, vedeți, taxe, impozite, prețurile, toate cresc. Cei din conducere sunt pe picior mare, întotdeauna se consideră cei care dictează. Nu banul dictează în lumea asta, dictează cel care muncește, că banii lor fără munca noastră nu valorează nimic. Au crezut că noi nu suntem în stare (de protest -n.r.), au crezut că ne este frică de ei și de banii lor. Nu, nu ne este frică și vom merge până la capăt, dacă va fi nevoie o să-i facem să piardă absolut tot. Vom continua protestele, vom face grevă generală, vom închide tot dacă va fi nevoie. Să ne pună la încercare!“, a declarat liderul sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.
La nivelul societății funcționează cinci sindicate, două refuzând oferta conducerii și declanșând conflictul de interese. La protest au participat și lideri ai altor sindicate din Slatina, membri ai Confederației Cartel ALFA, la care sindicatul „Aluministul“ este afiliat. Protestele vor continua și în zilele următoare, a menționat liderul Constantin Popescu. Cel mai probabil, luni vor începe noi discuții, în prezența reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS